Imádok a szabadban lenni, ezért úgy vártam a tavaszt, mint a megmentőt! A barátokkal a kiülős helyekre beszéljük meg a következő találkozónkat, tervezzük a kirándulásokat. De milyen programokkal színesíthetjük még napjainkat ebben a kellemes időben?

Amit télen a négy fal között tettünk, annak keressünk új helyszínt a szabadban!

A hidegben jól esik beülni egy étterembe, vagy munka után hazamenni és már ki sem mozdulni a meleg szobából. Este még nem, de az ebédet, vagy egy délutáni beszélgetést a barátokkal nyugodtan szervezhetjük kerthelyiségbe. Várom is az első rosés koccintást! A nyarat idézhetjük az első fagylalttal. Vanília, csokoládé, citrom? Kinek mi a kedvence?

Ha van teraszunk, erkélyünk, nem is kell messzire mennünk, hogy a tavaszi napsütést és a gasztronómiai élvezeteket közelebb hozzuk egymáshoz.

A beltéri sportokat váltsuk szabadtérire!

Ha megtaláljuk az örömöt az outdoor sportokban, akkor itt az idő, hogy megfázás nélkül hódolhassunk nekik! Aki az előző években már megtalálta kedvenc kinti mozgásformáját, az már bele is kezdhet. Aki azonban még keresgélni szeretne, nézzen szét, mi tetszene, és mi az, amelynél mindig várni fogja a következő alkalmat. Hogy megkönnyítsük a választást, vagy csak rá tudjuk venni magunkat a kimozdulásra, hívjuk el egyik barátunkat és vessük bele magunkat ketten az új kihívásba.

Használjuk többet a lábainkat!

Kerüljön elő a kerékpár, bár városban szinte túlélő sportnak számít. A tempósabb gyaloglás hatékonysága megközelíti a futásét, állítják a kutatások. Amit első lépésként megtehetünk, hogy egyre több buszmegállót érünk el két szép lábunkon ahelyett, hogy a tömegközlekedési eszközre szállnánk. Én kifejezetten szeretem, amikor a trolik boltba menet csak elhaladnak mellettem. Üres táskával persze könnyű, ezért az igazi kihívás a bevásárlás utáni hazasétálás. Igaz, ezt a 40 fokos nyári hőségben már kerülni fogom.

Állati jó társaság

Kedvenceinknél jobb társaságot nehezen találunk. A lovaglást kedvelők számára is eljött a legszebb időszak, amikor paripájukkal együtt fedezhetik fel a kizöldült mezőt, ugrathatnak át a patak felett. A madarak felröppennek a fákról, a mókusok pedig a szomszédos ágat találják biztonságosabbnak a suhanó óriás láttán. Aki nem lovagol, kutyával is töltheti idejét a szabadban. Ők imádnak sétálni, kint játszani – tisztelet a pihenni szerető kivételeknek. Lesik gazdájuk kezében a labdát, merre fog repülni és vajon még a levegőben el lehet-e kapni? Ez a játék nem csak a kutyák számára jelent örömöt, hanem minket is jobb kedvre derít. Ha a lakásban nincs lehetőségünk kutyát tartani, látogassunk el menhelyekre, ahol hétvégi sétáltató és simogató önkéntesként segíthetjük az árva négylábúak lelkének ápolását.

Napvédelem

Bár a hőmérséklet még nem éri el árnyékban a 30 fokot, a napsugarak már igencsak erősek. Ez pedig egyet jelent a napvédelem bevetésével! A télen kifakult bőrünk még érzékeny, ezért kenjük magunkat bőrbarát krémmel. Az UV sugárzás miatt a szemünket is óvnunk kell, szerezzük be a megfelelő napszemüveget! Ebben az esetben is érdemes figyelni a minőségre, ne ezen spóroljuk meg a vacsora árát! A látszerész szaküzletekben kérjük az eladók segítségét, akik készségesen adnak tájékoztatást, mely napszemüveg felel meg leginkább az igényeinknek.

Mezítláb a fűben

Ahogy erőre kapott a Nap, levettem a cipőmet és a zoknimat a mezőn. A hajnali harmat elpárolgott és a fű átmelegedett. Fél év után nem a padlófűtést éreztem a talpaim alatt. A füvön lépkedve kaptam az energiát. Minél több érzékszervünkkel kapcsolódunk a természethez, annál nagyobb felületen adjuk meg magunknak a lehetőséget, hogy pozitív töltéshez juthassunk. A ligetben azért mindig nézzük meg, nem a kutyafuttatónál sétálunk-e!

A tavasz beköszöntével több lehetőségünk van az alacsony költségű kikapcsolódásokra. Hiszen kimenni a Margit-szigetre, vagy sétálni a közeli parkokban, erdőkben, nem igényel nagy anyagi befektetést. Pakoljuk be a hátizsákunkba a saját vízzel töltött palackunkat, készíthetünk szendvicset és vihetünk magunkkal gyümölcsöt is. Remek pikniket tarthatunk egy padon vagy erdei pihenőhelyen üldögélve, a háttérzenét a rádiók helyett a madarak és a falevelek susogása szolgáltatja. A város zajától távol, jó társaságban, kellemes környezetben töltődhetünk fel.

WR