A retró stílus alapdarabja az övtáska, de számos más stílushoz is igazítható. Amellett hogy trendi, praktikus kiegészítője is lehet nyaralásunknak.

Retró övtáska

Pár évtizeddel ezelőtt az övtáskák főként neonszínekben pompáztak akkor fiatal szüleink derekán. Hordták utcán, sporthoz, vagy piacozásnál pénztartónak. Ezek a funkciók máig megmaradtak, sőt kis is bővültek. Ami viszont megnyugtató, hogy azóta a funkciók mellett a megjelenés is jóval szélesebb skálán mozog. Miben rejlik ennek a kistáskának az ereje?

Praktikus kísérő a hétköznapokban

Természetesen a praktikusság az egyik legnagyobb húzóerő az övtáska hódításában. Akárhova megyünk el otthonról, pár apróságot biztosan viszünk magunkkal. És ha nem egy sokzsebes rövidnadrágban indultunk el, egy táskára mindenképp szükségünk lesz. Az elegáns női ridikülök a legtöbbször hűséges társaink. De azért valljuk be, néha elegünk van a vállat lehúzó, folyton lecsúszó kis táskákból. Erre remek alternatíva az egyre szélesebb stílusban kapható hátizsák. De ha nem szeretnénk azon aggódni, hogy ki turkálhat bele, miközben a buszon kapaszkodunk, akkor a derékra erősíthető kistáskát választhatjuk. Sokszor nem is kell egy komplett hátizsák, vagy akadályozna bennünket a kényelmes mozgásban, esetleg nem illik a többi holminkhoz. A különféle sportok vagy a kutyasétáltatás például tipikusan olyan helyzet, amikor csak egy-két apróságra van szükségünk, a nagy táska pedig csak zavarna. Az övtáska ilyenkor is nagy segítség. De sokan szeretik még kirándulásokon, nyaraláskor, néhányan munkához, bulikhoz és fesztiválokhoz. Készülnek női- és férfiváltozatok, és persze gyermekeknek valóak is. A férfiak például előszeretettel hordják a nyári hétköznapokon szinte bárhová.

De hogy néz ki?

Ha odavagyunk a nagy, sok cipzáras, színes-mintás retró övtáskákért, akkor talán nem is kell újat vásárolnunk; a családi szekrényt feltúrva előbukkanhat egy ilyen darab. Sokunk inkább egy kicsit modernebb megközelítéssel választana megjelenést. Mint minden táskatípusnál, itt is hatalmas a kínálat. A használatból eredő funkció mellett az egyéni ízlésünk és az aktuális trendek is meghatározhatják, milyet választunk. Például az elegáns ruháinkhoz találhatunk olyan övtáskákat, amelyek csinos kis női ridikülöket idéznek a megjelenésükkel. Finom színekben és árnyalatokban, elegáns kialakítással készülnek, akár bőrből is, így az irodába menet is felvehetünk egy ilyet. Övet is helyettesíthet egy kiskabáton. Ezek hangulatban már egyáltalán nem hasonlítanak retró társaikra. Találhatunk olyat is, ami néhány egyszerű mozdulattal átalakítható övtáskából válltáskává. Az elegáns mellett találunk vidám mintásat, színeset, egész kicsit vagy sokzsebeset, csillogósat vagy sportosat. Az pedig, hogy hogyan hordjuk, már tényleg csak rajtunk áll. Lehet klasszikus módon a derekunkra kötve, vagy lazán a vállunkon átvetve.

A nyaralásra is veled tart

Legyen szó városnézésről vagy túrázásról, nyaraláskor szeretnénk, ha az apró, de annál fontosabb értékeink biztonságos helyen lennének, de folyton elérhető közelségben. A kezünkben hol fényképező vagy telefon, hol térkép vagy fagyi van, a hátizsákunkban pedig kis túlzással egy heti hideg élelem. Ilyenkor különösen praktikus, hogyha jegyvásárlásnál vagy telefonhívásnál csak az övtáskánkhoz kell nyúlni.

PM

Előző cikkFinom borok és árnyas tópart vár Noszvajon
Következő cikkKutyás sport – közös hobbi a kedvenccel