Az ápolt kéz megnyerőbbé teszi a viselőjét, ami a legtöbb munkakörben fontos. Hogyan járulhat ehhez hozzá a műköröm?

Ápoltság a hétköznapokban

A körömtrend minden szezonban hoz valami újat, az igény miatt a fejlődés folyamatos. Nagyon sok munkakörnél előny, ha nem elvárás az ápolt, szép kéz és köröm. A munkán kívül is előszeretettel viselnek a nők szépen megmunkált, ízléses műkörmöket, amik remekül kiegészíthetik az őszi ruhatárukat. Milyen műköröm trendek figyelhetőek meg ősszel, amik jól mutathatnak a munkában is?

Divatosan a munkahelyen

Attól függően válasszunk magunknak körömdekorálási módot, hogy milyen az életstílusunk és a munkánk. Néhány helyen még az egyszerű sima lakkot sem engedélyezik, máshol a hosszúságra kell figyelni. A munka jellegéből adódóan változó, mennyire lesz kitéve sérülésnek a köröm, ez egy fontos tényező. A népszerű gél lak egy viszonylag sérülékeny megoldás, viszont, ha valamilyen baleset történik, csak ez a réteg fog letörni, a saját körmünk nagy eséllyel nem sérül majd. A zselé már egy erősebb műkörmöt eredményez, a porcelán pedig még tartósabb. Hátránya, hogy ha a kéz nagy igénybevételnek van kitéve, akkor nemcsak a műköröm réteg törhet le, de nagymértékben sérülhet a természetes körmünk is. Ezt mindenképp érdemes választás előtt átgondolni, és egy ügyes körmössel jól átbeszélni. A minőségi, jól megépített köröm sokáig szép lehet, és biztonságos is. A rövid, körülbelül ujjbegyig érő körmök általában sok munkakörhöz és életritmushoz megfelelnek, és kisebb letörési kockázattal járnak. Például egy orosz mandula köröm, ami kifejezetten hosszú, inkább az ünnepek és elegánsabb alkalmak stílusa, nem annyira az irodai vagy egyéb munkáké.

A nude színek és a francia manikűr

 A nude színek sikere nem tört meg az utóbbi időkben sem, ősszel pedig még inkább előtérbe kerülnek. Jól variálhatóak, elegánsak, kifinomultságot tükröznek, és remekül illenek az őszi árnyalatokhoz. Egy visszafogottabb munkakörbe is jól beilleszthetőek, hiszen nem keltik fel feleslegesen a figyelmet, a viselőjüknek pedig ápoltságot kölcsönöznek. A hétköznapok remek kiegészítői, de egy elegánsabb eseményen is megállják a helyüket. A testszín árnyalatok közé beilleszthetőek a természetben is fellelhető barnás vagy bordó árnyalatok, vagy a halványlila szín. A francia manikűr még nagyobb népszerűségnek örvend, és az egyik legidőállóbb körömtrend. Ezt valószínűleg eleganciájának és egyszerűségének köszönheti. Variálható a hossza, sőt a színe is.

Őszi árnyalatok és köröm minták

A fent említett két stílus tökéletes választás ősszel is. De választhatunk kávébarna, mély bordó vagy sárgás színeket is. Ezek azok az árnyalatok, amiket talán az év többi szakában nem szívesen viselünk, ilyenkor viszont tökéletes választásnak bizonyulhatnak. Az okkersárga vagy moha zöld extrább színe az ősznek, viszont ügyesen kombinálva csodásan fest körmön is. Ősszel kedvelt műköröm minták a megunhatatlan falevelek, a levélerezetek, az erdőt idéző formák és árnyalatok. A függőleges kis csíkokkal díszített, és apró strassz vagy swarovski kővel kiegészített műköröm most is trendi, akár elegánsabb ünnepi alkalomra is megfelelő lehet. Másik nagy kedvenc, mikor egyszínű a köröm, a gyűrűsujjon pedig ez a szín ki van egészítve egy kis csillámmal, ami megváltoztatja az árnyalatát, és vonzza a szemet. Az ünnepekre választhatunk narancs, arany, ezüst vagy fehér mintákat is, de egy szépen kidolgozott matt mintával is érvényesülhetünk. A szépen díszített körmökhöz ápolt kéz illik, ezért ne feledkezzünk meg a hideg időben a krémről és a körömágy ápoló olajról sem.

Előző cikkŐszi dekorációk otthonra
Következő cikkA Dunakanyar művészeti központja