Mindig nagy váltás, ha egy nő megválik a hosszú hajától, és rövid frizurát választ. Milyen érzés megélni egy ilyen lépést?

Miért szeretjük a hosszú hajat?

Van néhány berögzült jellegzetesség, amit a nőiesség jeleként tartunk számon. Bár ez már sokat változott az elmúlt időkben, sokáig a hosszú haj volt az ismérve egy igazán nőies hölgynek. Egy szépen ápolt, egészséges hosszú hajkorona valóban növelheti a vonzerőt, ezért sokan ragaszkodnak ma is hozzá. Akinek kislányként mindig hosszú haja volt, nehezen tudja elképzelni, hogy rövid frizurával is ugyanolyan szép lehet. Alapvetően félünk egy kicsit a változástól – egy hosszú frizuráról rövidre váltás pedig egészen nagy változásnak tűnik. Az is lehet, hogy úgy képzeljük, a férfiak szemében a hosszú hajú nők olyan előnyben vannak, amit egy rövidebb frizurás hölgy nem tudna elérni. Vagy talán azt szeretjük, hogy hosszú hajból rengeteg féle frizurát megformázhatunk, amit a rövidebb fazon jelentősen bekorlátozna.

Ezért választunk rövid frizurát

A fent felsoroltak ellenére mégis egyre többen vállalnak be akár extrém rövid frizurákat is. Szó se róla, egy hosszú hajjal sokat kell foglalkozni, hogy valóban szép és egészséges legyen. Az idősebbek körében az egyszerűbb kezelhetőség miatt terjedtek el a rövidebb frizurák. Egy rövidebb bubi, vagy egy egészen rövidre nyírt haj mosásával, balzsamozásával és kifésülésével jóval kevesebb időt kell tölteni. Más szempontból is praktikusak kurtább frizurák. Kényelmes viselni őket, nem terhelik meg a hajhagymát, és nem akadnak bele mindenfélébe a mindennapi rutin során. Ami egy kicsit meglepő élmény lehet annak, aki hirtelen vált derékig érő hajról, az érezhető magabiztosság szinte rögtön. Aki belevág egy ilyen változásba, az valószínűleg el tudja hinni magáról, hogy így is ugyanolyan vonzó lesz, vagy talán egy konkrét ügyet képvisel. Természetesen nemcsak a praktikum és a bevállalósság miatt vágathatjuk le hajkoronánkat: sokszor egyszerűen sokkal jobban áll. Egy huncut frizura, ami az arcformához lett igazítva, vadítóan nőies tud lenni. Jobban kiemeli a tekintetet, hagyja érvényesülni az arc vonalát, és láttatni engedi a nyakat és a vállat. Egy jól sikerült vágás éveket képes fiatalítani a viselőjén. És ha már rövidebb a hajunk, talán a színekkel is bátrabban fogunk kísérletezni, így könnyebben megtalálhatjuk a leginkább passzoló árnyalatot.

Mit mutatnak a trendek?

Bár hosszú hajból lehet gyönyörű fonatokat és feltűzött kreációkat készíteni, a kurtább frizurával is sokat lehet játszani. Hosszban nagyon sok lehetőség van, az aszimmetrikus vágások pedig még nagyobb teret adnak. Örök kedvencek a különféle kleopátra frizurák, a bubik és pixik. Lehet tépett, egyenes vagy göndör, frufruval vagy anélkül. Beszárítással, hajhabbal és fejpántokkal egy kurta frizurából számos eltérő hangulatú viseletet kreálhatunk. Ha figyeljük a trendeket, feltűnhet, hogy a legtöbb színésznő és művésznő legalább egyszer kipróbál egy ilyen fazont. A francia nők híres mesterei az elképesztően nőies rövid frizuráknak, így tőlük bátran merítsünk ihletet. A következő szezonok trendjei is azt mutatják, hogy a kurta fazon hódítani fog. Egyeztessünk egy igazán hozzáértő fodrásszal az arcformánkról, és vágjunk bele – a változásokba és a hajunkba is.

GB

Előző cikkJanuári üzemmód
Következő cikkPuzzle: családi játék a téli estékre