Talán rendszeres vendégek vagyunk a kozmetikusnál, de a műszempillát eddig még nem „mertük” kipróbálni. Legyen az idei nyár a mi igéző tekintetünkké!

A luxustól a hétköznapiig

A műszempilla talán még ma is megosztó szerepet tölt be a különféle beauty trendek között. Többen tartanak tőle, a lehetséges utóhatásoktól, vagy egyszerűen csak nem tartják elég természetes hatásúnak. Korábban inkább csak a gazdagabb rétegek engedhették meg maguknak, mára azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Sokaknak a hétköznapjaik részévé vált. De mégis mire számítson az, akinek még nem volt műszempillája, viszont szívesen kipróbálná? Milyen előnyökkel jár, és mire érdemes odafigyelni?

A hosszan tartó szépség

A filmekben a nők mindig gyönyörűen ébrednek reggel. Tökéletes smink, beállított frizura, minden a helyén. Bár a valóságban ez kicsit másként működik, a műszempillával csalhatunk valamennyit. Egy jól kiválasztott és szépen feltett pilla smink nélkül is ki tudja emelni viselője nőiességét. Ráadásul teljes pompájában két-három hétig is megmarad; ezután érdemes töltésre menni. Így a reggeli maszatolós, sokszor elkenődő szempilla spirálozás is elmarad. Sőt kifejezetten tilos a műszempillát festeni, de nincs is rá szükség. Így nem fog elfolyni a nagy nyári hőségben, az edzésen, a strandon, vagy egy sírós film nézése közben. Ideális választás a csábító tekintet eléréséért a nyári hónapokra is.

A kozmetikusok és szempilla stylistok kínálata

A sokféle extrém változat mellett ma már könnyen elérhető műszempillával a természetes hatás is. Ehhez érdemes az 1D vagy 2D pillát választani. Ez azt jelenti, hogy egy saját pillára egy vagy kettő műszempilla kerül. Első alkalommal valószínűleg egy ilyet érdemes kipróbálni. Később növelhetjük a volument, hiszen jóval sűrűbben is kérhetjük őket. A felhelyezett pillák mennyiségén túl azok ívét, formáját, hosszúságát vagy akár árnyalatát is megválaszthatjuk. A természetes hatású változatok mellett találunk olyat is, ami „cicásabb” vagy esetleg „babásabb” tekintetet kölcsönöz. Sokan szeretik, ha egyszerre különféle hosszúságú pillák vannak felhelyezve. Egy másik lehetőség a szempilla lifting, mely még természetesebb hatást kölcsönöz. Ebben az esetben nem műszempillával, hanem a saját pillák megemelésével lehet a nőiesebb tekintetet elérni. Ez a kezelés is több hétig tartó hatással szépíti viselőjét. Hasznos dolog előre tájékozódnunk, de természeten érdeklődjünk a részletekről egy valódi szakembertől, kozmetikustól, aki személyre szabott tanácsokkal és ajánlatokkal tud szolgálni.

Fontos a minőség

Sok helyen kapni már egészen olcsón is otthon felhelyezhető tincses vagy soros műszempillákat. Ezeket az épített műszempillával ellentétben esténként le kell szedni, de helytelen felhelyezés miatt akár napközben is leeshet. Kipróbálhatjuk ezeket, de valószínűleg nem fogunk olyan esztétikus hatást elérni, mint amikor a kozmetikus vagy szempilla stylist egyesével helyezi fel a pillákat másfél-három óra alatt. Válasszunk jó szakembert, akivel a vendégei elégedettek, és akinek tiszta és rendezett szalonja van. Mindenképp tájékoztassuk előzetesen a lehetséges allergiáinkról, szembetegségeinkről, kontaktlencsénkről. Egy jó pillás el fog látni az utólagos ápoláshoz szükséges tanácsokkal és eszközökkel is. Például a pillák elkészülte után egy-két napig óvakodni kell a nedvességtől. Aki allergiás a nyári hónapok növényeire, gondoljon rá, hogy a műszempillát nem szabad dörzsölni. Ha jó szakembert választunk, és kellőképpen vigyázunk az elkészült műszempillákra, akkor hosszú távon nem kell tartanunk a saját pilláink károsodásától sem.

Előző cikkSopron környéke kerékpárral és gyalogosan
Következő cikkHagyományos kézművesség – a kosárfonás