Tegyük még nőiesebbé a megjelenésünket, és bátran használjuk az övet, mint kiegészítőt! A derékszíjak remekül kombinálhatóak számos ruhadarabunkkal.

Nőies vonalak

A nőiesség hangsúlyozásának egy nem hivalkodó, mégis rögtön szembeötlő módja a derék kiemelése. Nem kell ahhoz lehetetlenül karcsúnak lennünk, hogy érdemes legyen kiemelni ezt a testrészünket. Mindenféle alkatnak jót tesz, ha hagyja érvényesülni ezt a nőies vonalat. Az öv szinte bármilyen szettet képes azonnal átváltoztatni lazából nőcissé ezzel a trükkel. Egy oversize kabát, egy kötött pulcsi, egy unalmas egybe ruha; mind átalakul pusztán egy öv használatától.

A kiegészítőkben rejlő lehetőség

Ahelyett, hogy a ruhatárunkat bővítenénk megállás nélkül, inkább az időálló darabokra helyezzük a hangsúlyt, és a kiegészítőinket szaporítsuk. Itt nemcsak ékszerekre kell gondolni. Egy szép színű sál, elegáns selyemkendő, kesztyű, különleges megjelenésű táska az, ami képes lesz meghatározni a megjelenésünk végső stílusát egy szett összeállításakor. Ezekkel lehet ugyanabból a ruhatárból ezerféle lookot létrehozni stílusosan. A felsorolt kiegészítőkön túl az öv az, ami képes csodákat tenni a ruháinkkal. A funkciójának hasznosságától sem lehet eltekinteni, hiszen vannak nadrágok és szoknyák, amiket nem is tudnánk hordani öv nélkül. Ezeknek a rendeltetésszerű szíjaknak sem kell unalmasnak lenniük. Egy farmer, pulcsi kombót is különlegessé tud tenni egy szépen kidolgozott bőröv egyéni megoldású csattal, de egy, a megszokottól eltérő színű nyomott mintával is megbontja a hétköznapi sémákat.

Merjük kiemelni a derekunkat!

A funkcionalitás mellett sokszor csupán a megjelenés miatt is hordjunk övet. Mik lehetnek azok az összeállítások, amik szinte hívogatják a derékszíjat? A bő ruhák, kabátok és mellények egészen új stílust kapnak egy ilyen jól kiválasztott kiegészítővel. Ezekhez a ruhákhoz bátran válogathatunk az egyébként is divatos szélesebb övek közül. Egy egyenes vonalvezetésű ruha, de akár egy bővülő aljú egybe ruha is sokkal több lesz ettől. Az önmagukban már elegáns szettek színvonalán is sokat tud emelni egy szép derékszíj. Egy klasszikus irodai szett, mint a fekete ceruza szoknya világos blúzzal mindig elegáns, de ha betűrjük a blúzt, és egy színes övvel hangsúlyozzuk a derekunkat, máris izgalmasabb lesz az összhatás. Ugyanez igaz a nadrág-blúz szettekre is, egy övvel a nőiesebb oldalunkat emelhetjük ki. Sokan kedvelik az A-vonalú szoknyákat is, mert gyönyörűen kiemelik a derekat, de egy vékony övvel még szebb lesz az eredmény.

A minőségi öv alapdarab

A derékszíj olyan, mint a cipő, nem érdemes belőle rossz minőségűt venni. Inkább várjunk egy kicsit a vásárlással, és válogassunk a valóban színvonalas darabokból. Elszomorító látvány, amikor a dekoratívnak hitt öv inkább rontja az összképet a foszladozó szélével, vagy lepergő festékével. Már pár ezer forintból vehetünk nívós darabokat, akár kézműves bőrövet is. Ezzel nemcsak magunknak teszünk jót, de egy hazai alkotó munkáját is segítjük. Másik előny, hogy a kézművesek sokszor engedik szabadjára a fantáziájukat alkotáskor, így tőlük könnyebb beszerezni igazán egyedi darabokat. Némelyikük bátran bánik a színekkel, a formákkal, a csatokkal és a mintákkal; mi se fogjuk vissza magunkat, ha a stílusunk kibontakozásáról van szó. Az övekben éppen az a jó, hogy legyen akármilyen színes vagy nagy, egy monokróm összeállítású öltözék remek hátteret fog adni neki, és nem fog soknak tűnni. Hagyjuk kibontakozni az egyéni stílusunkat, de maradjunk ízlésesek. A túlságosan csillogó, strasszos, a többi ruhához abszolút nem illő, vagy az állatmintás darabok nem biztos, hogy szerencsés választásnak bizonyulnak. Ma már nem feltétlen tartja magát a szabály, hogy az övnek passzolnia kell a táskához és a lábbelihez – mindenesetre egy ilyen válogatással nem lőhetünk mellé. De ha szívesen vesszük a „stílustörő” megoldásokat, akkor is összeállíthatunk nőies szetteket.

GB

Előző cikkKellemes hangulatú otthonok fa dekorációval
Következő cikkMesebeli táj – a Kazári riolittufa