A mellény az őszi időjárás egyik legpraktikusabb ruhadarabja. Ez az ujjatlan viselet nemcsak a réteges öltözetet teszi lehetővé, hanem a nőies megjelenést is.

Sportos és divatos

A mellény a hűvösebb napokon kellemesen melegít, mégis könnyű benne mozogni. Túrázók, kertészkedők, sőt sportolók is előszeretettel viselikS, mert fontos számukra a réteges öltözködés. Sportos és célszerű előnyei mellett előtérbe kerültek az esztétikai szempontok is, így mára egy divatos, egyben hasznos ruhadarabról beszélhetünk. Nézzünk néhány trendet, amik az utóbbi időben hódítanak! 

Neked melyik a kedvenc ujjatlan ruhadarabod?

A kötött ruhadarabok reneszánszukat élték az elmúlt szezonokban; gondoljunk csak a mintás kötött pulcsikra, a testhez simuló kötött ruhákra vagy az örökké divatos kötött sálakra. A kötött mellények a retro hangulat mellett lehetnek elegánsak is, ha jól játszunk az anyagokkal és a színekkel. Azt pedig, hogy kényelmesek, senki sem fogja vitatni. Nagy kedvencek a szőrme hatású mellények is, amik egy egyszerű szettet is rögtön nőiessé varázsolnak, és állandó szereplői az őszi szezonoknak. A visszafogott színű szövetmellények klasszikus irodai viseletnek számítanak. Ha egy erősebb árnyalatú, de klasszikus szabásúval kombinálod a fehér blúz-sötét szoknya kombót, akkor extra megjelenést kaphatsz.

Játék a vonalakkal

Az aszimmetrikus ruhadarabok játékosak és vagányak. Azt üzenik a viselőjéről, hogy szívesen hág át néhány szabályt, de mégis odafigyel magára. Az aszimmetrikus vonalvezetés a mellényeknek is nagyon jót tesz, rögtön csempész egy kis pluszt a jól megszokott formához. Egy időben sokan kedvelték az elöl hosszabb, hátul rövidebb változatot, vagy a keresztben átlapolós variánsokat. Egy ilyen szabású műbőr mellény egy csőfarmerrel szexi és laza, egy blúzzal és fekete nadrággal pedig elegáns. A szűk mellények mellett kapni oversize darabokat is, amik kényelmesek és lazák, tovább bővítve a választási lehetőségeket.

Az őszi időben is stílusos utcai viselet

Hűvös időben aranyat ér egy jó mellény, de lehet ezt még fokozni. Az egészen hosszú, térdig vagy még tovább érő darabok nőiesek, akár egy szép egyberuha. Nem mellesleg még jobban melegítenek az őszi zimankóban. Akár ujjatlan kabátként is hordhatóak, hordozva ezzel a réteges öltözék előnyeit. Természetes anyagból, finom földszínekben nagyon elegáns tud lenni. De vastagabb, pufi verziója a téli séták remek kiegészítője is lehet. Igazán hidegben akár egy vékonyabb kabát kiegészítőjeként is funkcionálhat, így lehet ötvözni a réteges öltözéket a stílusos megjelenéssel.

Mivel mutat jól?

Főként a hosszabb mellényeket tudja remekül feldobni egy nőies öv, ami kiemeli a derék vonalát. Az aszimmetrikus mellényeknél és az ujjatlan kabátoknál még inkább jó hazással van az összképre. Hűvös időben pedig összefogja a mellényt mellkason, így még inkább véd a hideg ellen. Igaz, hogy nadrággal érvényesülnek igazán, de szoknyával vagy egyberuhával is mesésen passzolnak, ha figyelünk az egységes stílusra. Ahogyan az összeillő kabát-cipő kifinomult megjelenést kölcsönöz, úgy a színben vagy anyagban passzoló mellény-csizma párosítás is remek választás.

GB

Előző cikkEgyünk barátokkal! A társaság jót tesz
Következő cikkTúra az erdő fölött – lombkorona tanösvények