Sokan még nyaralás előtt állnak, alig várva az indulást. Napfény, pihenés, városnézés, fürdés, kirándulás, túrázás – ki mit választott programnak. Egy dolog közös: a nyaralás általában utazással jár. Hogyan tudunk jól kinézni, ha több órás autózás áll mögöttünk, és bőröndből öltözködés áll előttünk? Néhány trükk, hogy az év legjobban várt pár napjain is trendik lehessünk.

Amíg eljutunk a nyaralás helyszínére, valószínűleg több órát fogunk utazni. Ez lehet autóval, repülővel, vonattal vagy busszal. Mire figyeljünk ilyenkor? Nagy meleg lesz, esetleg hűvös légkondi? Tömegben, sok holmival megpakolva utazunk majd? Milyen gyakran állunk meg? Általában egy ilyen összeállítás jól jöhet: egy lenge nyári ruha egy melegebb levehető felsővel, vagy nadrágkedvelőknek egy vékony vászonnadrág pólóval és szintén egy melegebb felsővel; extra kényelmes lábbeli; leheletnyi smink. A velünk utazó kistáskánkba rejtsük el a sokszor egyébként is nálunk levő dolgokat: nedves törlőkendő, dezodor, papír zsepi, kézfertőtlenítő, szempillaspirál, összecsukható mini fésű és tükör. Lehet, hogy már az odautazáskor is szükségünk lesz naptejre, szerezzünk be ebből is egy mini változatot. A beiktatott szünetekben frissítsük fel magunkat, és nyújtóztassuk ki a tagjainkat, így kevésbé „gyűrötten” érkezünk meg.

De mit pakoljunk a bőröndbe, hogy az egész nyaraláson jól tudjunk kinézni? Itt is igaz, hogy a kevesebb néha több. Egy kis előre tervezéssel ügyesen összeállíthatunk egy praktikus kis ruhatárat a bőröndben. Ahelyett a sokféle ruha helyett, amit valószínűleg úgysem fogunk felvenni, válogassunk össze néhány praktikusan variálható alapdarabot. Az anyaga ne legyen túl gyűrődős, könnyűnek és nem túl melegnek kell lennie, és mindenképp érezzük magunkat benne kényelmesen. Ilyen nyári ruhából tegyünk be többet is. Hosszú nadrágból és melegebb holmiból talán elég egy-két darab. Figyeljünk arra, hogy a bekészített ruhák egymással harmonizáljanak, így nem kell majd a nyaralóban sokat válogatnunk.  Néhány fürdőruha, strandkendő, egy elegáns ruha is kelleni fog.

Amikre érdemes még figyelni, azok a kiegészítők: napszemüveg, kalap, ékszer, kistáska. Nem foglalnak sok helyet, mégis könnyen fel tudnak dobni egy kényelmes szettet. Lábbeliből érdemes többfélét bepakolni: egyrészt ezzel is sokat tehetünk a stílusért, másrészt a nyaraláson való kényelmünk, ezáltal a jókedvünk egyik legmeghatározóbb eleme lesz. Talán egy-egy trend merészebb ruháját vagy ékszerét otthon nem mertük bevállalni – a nyaralás erre is jó alkalom.

Minden helynek megvan a maga varázsa. Ha szeretnénk mi is jobban átérezni ezt, figyeljük meg a helyi trendeket. A hawaii ingen túl biztosan találunk néhány olyan jellegzetes ruhát, ékszert vagy hajviseletet, ami elnyeri a tetszésünket. Próbáljuk ki mi is bátran őket! Valószínűleg jobban járunk, ha nem a turistáknak szóló boltokban keressük. Egy-egy ilyen újítás talán hosszú távon is jó hatással lehet a stílusunkra.

PM

Előző cikkBarátság, sport, művészet – lovaglás
Következő cikkEgy korty Tokaj