Az idei nyári trendekben méltó helyett kapott az élénkzöld és a gyönyörű napsárga is. Ezek a friss színek rögtön elűzik a téli unalmat.

Ihletforrás a gyümölcsök és a nap

A friss gyümölcsök és zöldségek üde és élénkítő színe már a nyár hangulatát idézi. A vibráló sárga és a ropogós zöld árnyalatai a vízparton kortyolt hűs limonádét juttatják eszünkbe. A tavasz végi, nyári barnább árnyalatú bőrünkön ezek a friss színek még jobban érvényesülnek. Hogyan lehet ilyen élénk és feltűnő színeket stílusosan hordani?

Van valami szép zölded?

Idén a kirakatokban meglepően sok zöld ruhadarabbal találkozhattunk, amik csak úgy vonzzák a tekinteteket. Az élénkebb árnyalatok kedvelői egyébként is előnyösebb helyzetben vannak nyáron, ilyen színek mellett pedig még inkább van lehetőségük kiélni magukat. A butikok kínálata bőven tartalmaz olyan darabokat, amiket bátran hordhatunk akár munkába is. Gyönyörű lime színű nadrágokat és szoknyákat találhatunk, amiket egy fehér blúzzal rögtön irodai viseletté változtathatunk. Annak, aki egy kicsit kisebb felülettel kezdené, szebbnél szebb árnyalatú táskák és kiegészítők között válogathat. Egy kendő, cipő vagy fülbevaló is megjelenhet a nyár színeiben, kis felülete ellenére meghatározó eleme lehet az outfittünknek. Könnyű vászonruhákat is találhatunk teljes zöld színben, amiben szinte megtestesíthetjük a nyarat.

A sárga nemcsak a virágoknak áll jól

A nap és számos virág színét idéző sárga meglepően sok árnyalattal párosítható. Egy könnyű tavaszi kabátka ebben a színben könnyen feldob egy unalmasabb szettet, vagy jól illik egy virágos ruhához is. Egy visszafogottabb sárga cipő a világos nyári ruhák remek kiegészítője lehet. Nem feltétlenül kell csak az élénk árnyalatokra gondolni, a sárga és zöld visszafogottabb verziói is remekül állhatnak az olyanoknak, akiknek a bőrét nem sápasztják ezek az árnyalatok. Nem árt tisztában lennünk az adottságainkkal, hogy pontosan tudjuk, mi áll jól rajtunk. Például egy tavasz típushoz egészen más zöld illik, mint a nyári típusba tartozókhoz. A pasztell árnyalatú ruhatárakhoz remekül passzíthatóak ezek a zöld és sárga halványabb változatai, frissességet kölcsönözve a már meglévő daraboknak.

Mikor, ha nem nyáron?

A sárga és zöld megjelenhet a körmeinken is. Sokan igazítják a manikűrösnél választott mintát és színt az adott évszakhoz, így nyáron remek választás lesz. Fiatalos és vidám hangulatú lehet a megjelenésünk, ha a sminkünkbe csempészünk egy keveset a nyár vidám színei közül. Nyaralásra tervezett ruhatárunkba egyébként is szívesebben válogatunk be olyan darabokat, amiket a hétköznapokban nem merünk bevállalni. Ezek a friss és ropogós színek remekül passzolnak a vízparti és a városnézős programokhoz, biztosan nyári hangulatunk lesz tőlük. Ilyen alkalmakra bátran válogassunk az igazán vidám mintás ruhák közül, amiken a színek mellett a díszítő motívumok is vonzzák a tekintetet.   

GB

Előző cikkMesebeli utazás a török kultúrába
Következő cikkEgy üvegnyi mini kert