Melyik színt viseljük szívesen a téli családi ünnepeken, baráti vagy céges összejöveteleken? Ha igazán ütős megjelenést szeretnénk magunknak, akkor valószínűleg többször nyúltunk már az élénk vörös, más szóval a piros színhez. Sokaknak jól áll, és azonnal vonzza a tekinteteket. Elég egy kis részletben érvényesülni hagyni, és máris uralja az összképet. Miért szeretjük annyira a vöröset, és hogyan jelenjen meg a ruhatárunkban?

A szerelem, szenvedély és vadság színét sokszor használjuk a nőiesség hangsúlyozására. Az igazán szexi megjelenés klasszikus eleme a vérvörös rúzs és körömlakk, vagy akár egy vörös egyberuha. De egészen más élethelyzetekben is bátran nyúljunk az eper és málna élettel teli színéhez. Talán már elcsépeltnek hangzik, hogy a piros ruhák magabiztosságot adnak viselőjüknek; egy próbát mégis megér a dolog. Bókot biztosan többet kapunk egy ilyen bevállalósabb napon. A zászlók színei között is sokszor jelképezi a bátorságot. Egy nehezebb munkahelyi napon egy piros blézer sokat javíthat a közérzetünkön.

Néhány tipp a vörös szín használatára ruhatárunkban. Egy midi szoknya szűk fekete felsővel örök kedvenc kombináció és fiatalos megjelenést kölcsönöz. Érdemes egy piros szoknyát készenlétben tartani otthon. Bohó és stílusos tud lenni egy jó árnyalatban elkapott, félhosszú vörös szövetkabát, ami mesebeli hangulatot teremt maga körül. A viselőjéhez talán kreatív képességeket, nyitottságot társítunk már első ránézésre. Vagy ott van a francia nők egyik „csodafegyvere”, a piros barett sapka. Fehér bőrű, zöld szemű hölgyeknél ez a sapka felér egy jól sikerült sminkkel. Ebben a hűvös időben pedig teljesen indokoltan csaphatjuk akár zilált fürtjeinkre is; a végeredmény igazán sikkes lesz. A zöld szeműek vöröses szemhéjfestékkel szintén kiemelhetik tekintetük különlegességét.

A vörös színt erőteljes hatása miatt elég egészen apró részletekben is alkalmazni. Egy piros fülbevaló, medál, övcsat, cipő még a kevésbé bevállalósabbaknak is beleférhet. Főleg, ha egy különleges alkalomra szeretnének felöltözni. Az egyszínű, minimál szetteket piros cipővel és táskával vadítóvá tehetjük.

Milyen színekkel érdemes kombinálni? A fekete-piros örök kedvenc, eleganciát és extravagáns hangulatot is tud tükrözni, bőr holmikkal kiegészítve pedig jelképezheti a fiatalos lázadást. Kicsit sikkesebb változata a sötétkék és piros kombináció. Fehérrel kiegészítve bájos, téli alkalmakra tökéletes összeállítást kaphatunk. Egy vörös színű blúzon remekül érvényesül az ezüstösen csillogó ékszer, és ez fordítva is igaz. A legütősebb párosítás a vörös a zöld különböző árnyalataival – komplementer színekről lévén szó. Első hallásra elég merésznek tűnhet, a végeredmény mégis önmagáért beszél.

Általában mindenkinek megvan saját kedvenc színe, a boltokban pedig automatikusan az ilyen ruhákhoz nyúlunk elsőre. A vörös darabok talán túlmennek a komfortzónánkon, de miért ne lépnénk néha túl azon? A visszajelzések talán majd lendületet adnak a további újításokhoz.

PM

Előző cikkGurulj a szabadban és kapcsolj ki!
Következő cikkA téli esték otthoni szettje