A téli bekuckózós esték nélkülözhetetlen darabjai a kényelmes és puha otthoni ruhák. De a kényelemhez hasonlóan fontos a hangulat is, amit árasztanak. Hiszen talán ebben a ruhadarabban lát minket legtöbbször a párunk, vagy a többnapos családi ünnepeken a rokonsággal is ebben főzőcskézünk, beszélgetünk, társasozunk. Csak önmagunkért is megéri egy kicsit csinosabban felöltözni, ha egyedül vagyunk, mintegy ajándékként saját magunknak. Ha otthonról dolgozunk, ez egy plusz inspirációt is jelenthet a hétköznapokban. Hogyan lehetünk trendik a kényelmes otthoni szerelésünkben?

A kinőtt, foltos, megunt ruhák nem egyenlők az otthoni ruhákkal, de persze nagyon egyéni, hogy ki miben érzi jól magát. Nagyban meghatározza a pihenésre szánt idő minőségét, ha megadjuk ennek is a módját. Mindezt úgy persze, hogy közben élvezzük az otthon nyújtotta szabadságot. Nem feltétlenül a pénztárcánkon múlik a dolog, és nem is kell dívának öltöznünk az esti tévézéshez.

Először legyünk otthon is mindig ápoltak, és ameddig nem megy a kényelem rovására, előnyös oldalunkat mutassuk. Ehhez néha annyi is elég, hogy sima copf helyett egy laza feltűzött kontyban hordjuk a hajunkat, vagy esetleg a szemünk színéhez passzoló melegítő felsőt választunk. Egyébként az otthoni öltözködésnek saját stílusa a loungewear; ezen a néven kereshetünk inspirációkat. Főként laza szabású, puha anyagból készült kényelmi ruhákat találunk ezzel a keresőszóval. Milyen stílusokban gondolkodjunk?

A dánok hygge életérzése egyre több helyen kerül előtérbe, így az öltözködésben is megjelenik. Nehéz meghatározni a konkrét jelentését, de nagyjából az egyszerű dolgokban való boldogság megélését jelenti. A téli estékre való kényelmes öltözködéshez tökéletes kiindulópontot kínál. A meleg, puha, kötött vagy természetes anyagok között nézelődjünk. Egy hosszított fazonú kötött pulcsi, amiben kényelmesen mozoghatunk, akár egy kis népi hímzéssel vagy nyomott állat mintával kidíszítve már elhozza ezt a hangulatot. Válasszunk egy meleg vagy lágy pasztellszínt, ami még jobban az otthonosság érzését kelti. Egy kényelmes jóganadrág, ami sehol sem szorít, jól kiegészíti a bő felsőket. Meleg gyapjú zoknival, puha otthoni mamusszal párosítva akár egy erdei faházban érezhetjük magunkat. A nagyméretű kötött kardigánok és a bolyhos, pihe-puha sálak teszik teljessé a skandináv otthoni hangulatot.

Sokan jobban kedvelik a sportos kényelmet. Egy jól szabott pamut melegítő tökéletes választás lehet. Találni rafinált kialakítású darabokat, amik a kényelem maximális fenntartása mellett helyet adnak a nőiesség kifejezésnek is. A klasszikus melegítőkben könnyen mozoghatunk, így ideálisak egy takarítós napra is.

Érdemes lehet beszerezni egy szép köpenyt is, amiben a reggeli kávénkat kortyolgatva már adtunk a napnak egy kellemes löketet. Ahogy a többi otthoni ruhánk, a reggeli köpenyünk is remek lehetőség arra, hogy a saját stílusunk kiteljesedésének ne szabjon határt semmi.

PM

Előző cikkAz ünnepek színe – az élénk vörös
Következő cikkScrapbook – kreatív napló az életedről