Szeretnénk a nyári melegben is stílusosak és csinosak maradni. Viszont egyre fontosabb szemponttá válik a hétköznapokban is a napfény és hőség elleni védelem.

Egyre melegebb nyarak

Sajnos muszáj elfogadnunk, hogy egyre melegebbek a nyaraink. Nemcsak a hőmérséklet próbálja feszegetni a határainkat, a nap fényéről sem mindig az éltető erő jut eszünkbe. Nincs mit tenni, alkalmazkodnunk kell a melegebb napokhoz. De ennek korántsem kell elvennie a kedvünket a stílusos öltözködéstől. Figyeljünk oda pár apróságra, készüljünk fel előre, és így kisebb eséllyel lesz ránk kellemetlen hatással a hőség.

Meleg elleni védelem

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos ilyenkor elegendő vizet inni. A kedvünk is jobb lesz tőle, megóv a hőség miatti rosszul létektől, és a bőrünknek is jót tesz. Egy kis újratölthető üveg még a ridikülökben is könnyen elfér, és szerencsére egyre több helyen találunk már vízvételi helyeket a városokban. A legyezőről semmiképp sem mondhatjuk azt, hogy divatjamúlt. Egyrészt rögtön elegáns külsőt kölcsönöz bármelyik hölgynek, másrészt a hasznossága vitathatatlan. Lehet, hogy már mi is néztünk áhítattal egy-egy előrelátóbb sortársunkra, ahogy a repülőtéren a kapuk előtti hosszas várakozás közben, vagy a buszon hazafelé előkapták a csipkés legyezőjüket, és rögtön egy tavaszi szellős réten érezték magukat. Sok ajándékboltban és butikban találunk legyezőt, válasszunk magunknak egy stílusban hozzánk illőt. Sokat jelenthet a komfortérzetünknek még egy hosszú nap során egy kis csomag nedves törlőkendő, természetes dezodor és egy pici parfüm. A ruha kiválasztása okozhatja a legnagyobb gondot reggel. Csak olyan textilek jöhetnek ilyenkor szóba, amik kellően szellősek, és lehetőleg természetesek. A szabáson is sok múlik, egy lengébb, nem testhez tapadó ruha mindenképp kényelmesebb ilyenkor. Nem mellesleg a bő fazonú ruhák, nadrágok és blúzok most újra divatba jöttek.

Jó a napfény, de egy kicsit már sok

Képzeljük azt, hogy az egész nyár egy nagy és hosszú nyaralás. Persze főként otthon vagyunk és dolgozni kell, de azért pár aprósággal megteremhetjük a vakáció hangulatát. Úgy készüljünk a hétköznapok szettjeivel, mintha egy nyaralásra pakolnánk. Egy hosszabb napon, amikor sétálva megyünk dolgozni vagy bevásárolni, kalap nélkül el se induljunk. Legyen világos színű, szellőző anyagú, és lehetőleg széles karimájú, ami a szemünket is védi a naptól. Mellé, ha tehetjük, vegyünk egy jó minőségű napszemüveget, ami valódi oltalmat jelent a szemeinknek, ugyanakkor előnyös az arcformánkhoz. A naptej és az arcra való fényvédő szintén alaptartozék egy átlagos nyári munkanapon is. Így, bár az egészségünket és a bőrünket védjük, közben a nyaralás hangulatát idézzük a megjelenésünkkel. Ha már a bőrünkről van szó, sokat jelenthet a ruhaválasztás is. Meglepő, de nem a minél kevesebb textil a legpraktikusabb ilyen időben. Egy vékony, világos színű, hosszú ujjú ing megvédi a bőrünket a leégéstől, és még jól is mutat. A napunk tervezésénél is a mediterrán nyaralások hangulata legyen a kiindulópont. Ha csak tehetjük, igyekezzünk a kora reggeli és a késő délutáni, esti órákban kint tartózkodni, napközben pedig vegyünk egy jó kis sziesztát. Így könnyebb lesz elviselnünk a hőséget.

Gurúz Boglárka

Előző cikkSárkányeregetés a szabadban
Következő cikkÁllat- és növénykerti látogatásokra fel!