A tavaszban olyan sok jó dolog van, hogy egy cikk kevés lenne a felsorolásához. Így csak egy örömteli dologról lesz szó: a kellemes idő miatt lekerülnek a sapkák a fejünkről, és szabadon lehet végre a hajunk! Milyen trendet mozdít elő ez a jelenség? Természetesen a hajpántok és a hajráfok divatját.

Amellett, hogy egyre divatosabbak és népszerűbbek a hajpántok, igen praktikusak is. Könnyen fel lehet velük dobni egy unalmas frizurát is, ha reggel sietünk, és nincs kedvünk túl sokat foglalkozni a hajunkkal. A legtöbb fazon pedig szépen tartja is hajat, így munka vagy séta közben sem a fog a szemünkbe hullani a sok rakoncátlan hajszál. Gyerekek, fiatalok, felnőttek, idősek, fesztiválozók, irodában dolgozók, sőt még királynők is szívesen viselik a hajpánt egy-egy fajtáját. Olyan sokféle létezik belőle, hogy akár minden alkalomra kereshetünk magunknak ízlésünkhöz valót. Mik közül lehet válogatni?

Tavasszal, majd később nyáron adja magát a szép színes-virágos hajpánt, amivel mi is kivirágzunk a természettel együtt. Bár lehet, hogy hétköznap egy kicsit félünk feltenni, de egy szolidabb darabbal garantáltan számíthatunk a dicséretekre. Nyaraláson, fesztiválon, esküvőn pedig előkerülhetnek a bevállalósabb darabok is, amik harsány színükkel, méretükkel vonzani fogják a tekinteteket. Akár élő virággal is kipróbálhatjuk egyszer. Virágos hajpántból létezik a klasszikus fazon, amit a hajunkra teszünk, és van a hippis változat, amit inkább a homlokunkra húzunk.

Hippis fazonú hajbántból – aminek általában gumis a hátulja – nemcsak virágmintásat vehetünk. Filigrán (arany és ezüst szálakból készült) díszítésű, színes, gyöngyös, fonatos, fémdíszes fajtákat is találhatunk. Készülhetnek bőrből is, amik tollakkal vagy gyöngyökkel kiegészítve indián hangulatot árasztanak. Merészebb darabok azok a fejdíszek, amelyek a fej két oldalán és a fejtetőn is végigfutnak. Ezek gyönyörű díszítésűek különböző színkombinációban és rafinált megoldásokkal. Ha nem is kora tavasszal, de nyáron egyszer-kétszer engedjünk meg magunknak egy ilyen bevállalós, bohém megjelenést is.

Fiatalok nagy kedvence a vicces állatfüles hajpánt, ami bulikban nagy sikert szokott aratni. Van színes, világítós, bojtos, de van egyszerű, vékony, műanyag is. Egy szolidabb darab már nem kelt akkora feltűnést a hétköznapokban sem, hiszen sokan hordanak állatfüles sapkákat hideg időben. Szóval akinek ez tetszik, miért ne szerezne be egyet?

Persze a klasszikusokról sem érdemes megfeledkezni, amelyeket bárki nyugodt szívvel felvehet irodába, munkahelyre, bevásárláshoz vagy egy családi vacsorához. Újra népszerűek a bársonyból készült, vastagabb darabok, sima vagy csomózott díszítéssel. Örök kedvenc a masnis hajpánt, ami lehet mintás vagy egyszínű is. Sokan szeretik a kendőket is hajpántként használni, hiszen nagyon mutatósak, praktikusak, és sokféleképpen variálhatóak. Egy kis retro hangulatot csempészhetünk így az öltözékünkbe. Nagyon elegánsak a gyöngyös, ezüst- vagy aranyszínű hajdíszek, amelyek egy esküvőn, színvonalas rendezvényen vagy randevún tökéletes választásnak bizonyulnak. Ha még nincs otthon hajpántunk, tavaszig szerezzünk be egyet!

PM

Előző cikkOxford – „Az álmodó tornyok városa”
Következő cikkAmikor az evés zavar