A télben az egyik legcsodálatosabb dolog a hóborította táj tiszta fehérsége. Miért ne öltöznél idén te is a természet fenségesen elegáns ruhájához? Öltsd fel te magad is a tél legszebb színét!

A fehér szín már régóta a tisztaság, a kifinomultság, a béke, az egyszerűség jelképe. Néhol az örömöt vagy az ártatlanságot, máshol a gyászt fejezik ki vele. A mi kultúránkban inkább talán a tisztaság vagy az ünnepélyesség az, ami elsőként eszünkbe jut róla. Igazán elegáns és nőies megjelenést érhetünk el, ha ezt a különleges és tiszta színt jól használjuk fel a ruhatárunkban.

Mivel elég semleges árnyalatról van szó, a fehér remekül párosítható sokféle színnel és mintával. A fekete-fehér egy olyan kombináció a divatban, ami sosem fog eltűnni. Kifinomultságot, ünnepélyességet és eleganciát fejezhetünk ki vele. Ne csak a klasszikus fekete szoknya- fehér blúz párosításra gondoljunk; fehér nadrág vagy szoknya fekete felsővel, fekete-fehér mintás ruha, egyszínű fehér ruha fekete kiegészítőkkel, vagy ez fordítva. Ezek nem hétköznapi variációk, rögtön valamilyen különleges alkalomra asszociálunk róla. Lehet szó randevúról, üzleti találkozóról, családi ünnepről vagy egy megemlékezésről, ezzel a kombinációval nem nagyon nyúlhatunk mellé.

A fehér önmagában is hordható. Ha így öltözünk fel, igazán sugározni fog belőlünk a nőiesség. Figyeljünk arra, hogy a fehérnek is többféle árnyalata létezik, melyek egymással kombinálva inkább hanyagságot, mint eleganciát eredményeznek. Ha talpig hófehérbe szeretnénk bújni, akkor egymáshoz passzoló árnyalatokat válasszunk. Decemberben biztosan mi leszünk a Hókirálynők, ha egy összejövetelen vagy találkozón ilyen összeállításban jelenünk meg. Persze latyakos vagy esős napok nem a legmegfelelőbbek egy ilyen bevállalós szetthez.

Tovább fokozhatjuk a nőies hatást, ha a fehéret különféle finom pasztellszínekkel kombináljuk. Egy hamvas barack, finom halványkék, rózsaszín vagy bézs párosítás igazán könnyed és légies megjelenést kölcsönöz nekünk. Ha nem szeretnénk a fehéret nagy felületen hordani, egy ilyen pasztell ruhadarabunkat egészítsük ki vele. Egy széles fehér öv, fehér blézer vagy hajdísz is remekül mutat. A fehér lábbelik pedig igazán különlegesek és vonzzák a szemet.

Talán ódzkodunk a fehér ruháktól a könnyű koszolódás miatt, vagy kizárólag a nyár színeként gondolunk rá. Ne tartsanak vissza minket ezek az indokok! A szemet gyönyörködtető, ragyogó, fehér téli táj megcáfol minket. Egy kis ezüstös csillogással kiegészítve a fehér a tél igazi színének mondható. Ezüst ékszerekkel, csillogó flitterekkel, metál színű kiegészítőkkel különleges téli eleganciát fogunk árasztani. Egy fehéren-ezüstösen ragyogó szőrme sál, mellény vagy kabát is jó választás lehet, például egy kék, fekete vagy piros ruha kiegészítőjeként. A fehér vagy ezüstös ékszerekkel pedig olyan hatást érhetünk el, mintha behoztunk volna magunkkal egy kis finom havat a kinti tájból.

PM

Előző cikkMotiváció megtalálása nem csak az évkezdéskor
Következő cikkAz 5 egészséges szokás, amely meghosszabbíthatja az életünket