hétfő, 2019. március 25., Irén, Irisz

Ügyeletes gyógyszertár kereső

Mostantól nem szükséges patikáról patikára járnunk az éjszaka közepén az ügyeletes gyógyszertárat keresve. 2016. február 8-tól az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján található adatbázisból könnyedén kikereshetjük a hozzánk legközelebbi nyitva tartó patikát.

Ügyeletes gyógyszertár kereső

Kereshető gyógyszertár-adatbázist tett közzé az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a honlapján, a hétfőtől elérhető oldalon az éppen ügyeletes gyógyszertárak is listázhatók.

A gyógyszerügyi hatóság közleménye szerint a www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso címen elérhető adatbázis az engedélyezett gyógyszerforgalmazók valamennyi publikus adatát tartalmazza. A gyógyszertárak és a gyógyszerforgalmazásra jogosult üzletek kereshetők név, típus - például közforgalmú, intézeti, internetes vagy gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazók -, település és kulcsszó szerint. Az adott települést és dátumot kiválasztva listázódnak az ügyeletes, készenléti patikák adatai is.

Az információk köre még bővül, a patikák nyitvatartási idejét folyamatosan rögzítik a tisztigyógyszerészek a rendszerben. A találati listákból egy gombnyomással táblázat is készíthető, így egyszerre is megtekinthető minden fontos részlet.