szerda, 2018. október 17., Hedvig

Toszkána – napfény, tenger, bor

Toszkánát csak úgy emlegetik, mint az etruszk riviérát, a régió nyugati oldalán a strandolni vágyók számos sziklákkal teletűzdelt partszakaszt, kis öblöket találnak. A vidék legfelkapottabb nyaralóhelye egy kis városka, Castiglioncello, ahol egymást érik a hotelek és a különböző igényeket kielégítő szálláshelyek. Ha fürdőzés után valaki egy kellemes hűsítő sétára vágyik, annak érdemes felkeresnie a néhány kilométerre lévő fenyvest, ahol egy meleg nap után mindenki felfrissül. Ha az ide érkező már eltelt a tengerrel és a táj szépségével, ideje felkerekednie, hogy kicsit jobban körülnézzen ezen a csodálatos vidéken.

 

Toszkána – napfény, tenger, bor

Firenze az a város, ahol a művészet találkozik a Dolce Vitával, vagyis ez az a hely, ahol a nyaraló építészeti csodák között élvezheti a nyár minden örömét. Köztudott, hogy Firenze a középkorban jelentős kereskedelmi és pénzügyi centrumnak számított, a város egyebek között otthont adott a Medici családnak, valamint olyan hírességek töltötték itt életük egy részét, mint Michelangelo, Leonardo da Vinci vagy Galileo Galilei. Se szeri, se száma a katedrálisoknak, templomoknak, régi hidaknak, múzeumoknak, a művészet és építészet iránt érdeklődőknek jó előre érdemes eldönteniük, mely látnivalókat részesítik előnyben, az összesre ugyanis szinte bizonyosan nem lesz idejük.

Pisa híres épületéről már mindenki hallott, a várost azonban korántsem csupán a ferde torony miatt érdemes felkeresni. Ha már elkészültek a fotók a különleges építmény előtt, neki lehet vágni Pisa keskeny, az elmúlt évszázadokban szinte érintetlenül maradt utcácskáinak, amelyek a történelmi városrészbe vezetnek. Itt is számtalan templomot találnak a látogatók, emellett a világ legrégebbi botanikus kertjét, valamint egy különleges gótikus homlokzattal rendelkező, monumentális temetőt. Pisa egyébként a régió szórakozóhelyének számít, így egy kis éjszakai kiruccanást mindenképpen ide tervezzünk.  Az itt működő egyetemre a világ minden részéről érkeznek a diákok, emiatt a városban pezsgő éjszakai élet zajlik, egymást érik a bárok,
klubok, pubok.

Nem messze a szárazföldtől találhatóak a toszkán szigetek, közülük a leghíresebb Elba. Mindössze tíz kilométert kell megtenni komppal, hogy elérjük a partjait, ahol szintén lenyűgöző strandok és történelmi emlékek, például római villák romjai várják az erre járókat. A sziget egy 1000 méter magas heggyel is büszkélkedhet, a csúcsra gyalog és felvonóval is el lehet jutni.

PM

Rovat: