csütörtök, 2019. június 20., Rafael

Téli csillogás

Hosszú, hideg hetek, rövid nappalok elé nézünk, ez talán az év legnehezebb időszaka számunkra. Ugyanakkor a legvidámabb is lehet, hiszen az Újév köszöntése után egymást követik majd a pótszilveszterek, farsangi bulik. Ezeken a táncos mulatságokon szinte mindenféle ruha megengedett, sőt a csillogás, az extrémitás szinte kötelező. Amit eddig nem mertünk megvenni vagy felvenni, most tegyük meg, és legyünk mi az est fénypontjai!

Téli csillogás

Mindenki szeret egy kicsit kilépni a hétköznapi önmagából, többet vagy mást mutatni, mint a munkahelyen vagy egy szokásos partin. Most itt a kiváló alkalom, hogy elengedjük a fantáziánkat. Kezdhetjük rögtön a színekkel! A fekete, fehér darabok kiegészítőjeként vagy önmagában is viselhetünk az örök klasszikusok, mint az arany, a pezsgőszín és az ezüst mellett királykék, püspöklila, rózsaszín, metál szürke vagy vadító piros ruhákat. Ha kombináljuk a színeket, a feketéhez érdemes aranyat, a zöld vagy a piros árnyalatait, a fehérhez ezüstöt, a pezsgőszínhez pedig valamilyen élénk színt párosítani. Persze ilyenkor még ezektől a szabályoktól is eltekinthetünk, és egy tűzpiros felsőhöz húzhatunk a lábunkra akár kék körömcipőt is.

Ami a mintákat, anyagokat illeti, az állat- vagy nagymintás darabok továbbra sem mentek ki a divatból, a molettebb hölgyek is bátran kísérletezzenek ilyen ruhákkal, találnak majd olyan fazont, ami rajtuk is tökéletesen áll. Anyagokban a csipkének, a tüllnek, a bársonynak, az áttetsző, fényes anyagoknak ilyenkor van igazán szezonja, illetve a gyöngyös vagy flitteres ruhákban is feltűnést kelthetünk. A vagányabb stílust kedvelők műszőrből készült felsőket, alsókat, mellényeket vagy éppen egy rövid kis bundát is választhatnak egy ilyen különleges estére. Ez utóbbiak ráadásul jó szolgálatot tesznek a hidegben.

A ruhák szabásában is lehetünk merészebbek a szokásosnál, a kivágottabb, a vállból, karból, dekoltázsból vagy combból többet mutató darabok az ilyen eseményeken biztosan senkiben sem keltenek majd meghökkentést. A kiegészítőkben is csak a stílusunk, személyiségünk és a fantáziánk szabhat határt, a feltűnő és nagyméretű öveket, ékszereket azonban érdemes egyszerűbb ruhákhoz viselnünk. A bevállalósabbak viselhetnek ujjatlan necc kesztyűt, szakadt harisnyát, különleges formájú kalapokat is.

Rovat: