csütörtök, 2019. február 21., Eleonóra

Tavaszi vintage esküvő

Mi tehetné még szebbé a virágzó tavasz hangulatát? Ha már egy ideje eljegyzési gyűrű van az ujjunkon, talán nem is kell sokáig keresgélni a választ: egy gyönyörű tavaszi vintage esküvő. Az ébredő természet és a pompás színek mindenhol a szerelmet hirdetik, hát tartsunk mi is velük.

Tavaszi vintage esküvő

A tavaszi esküvőnek van egy sajátos, más évszakban nem fellelhető varázsa. Ahogy a madarak dalolnak, a fák újra élettel telivé válnak, és körülöttünk minden virágba borul, megkapjuk a legszebb és legbájosabb körítést a nagy napunk mellé. Használjuk ki ezeket a természet adta lehetőségeket!

Remekül párosítható ehhez az időszakhoz a vintage stílus, ha szeretjük a régies, mégis szemet gyönyörködtető, csipkés, virágos, kifinomult, pasztelszínű különlegességeket. Ma már már számtalan szalonban és netes áruházban keresgélhetünk ebben a stílusban menyasszonyi ruhát, a legtöbbjük nagyon szép és nőies. Jellemző az egyszerű szabásvonal csipkével, selyemmel, egyedi kiegészitőkkel kombinálva. Sok menyasszony nem ragaszkodik a klasszikus hófehér színhez, ők válogathatnak a törtfehér, arany, ekrü vagy színes ruhaköltemények között. Övet vagy egy szép régi brosst is hozzátehetünk a ruhákhoz, hiszen a saját magunk által választott apróságoktól lesz igazán egyedi az összhatás.

A vintage menyasszonyok a frizurák és hajbavalók széles skálájáról válogathatnak: a nőies hullámokhoz és konytokhoz nagyon jól illennek a különféle kalapszerű fejdíszek, fejpántok, hajpántok, gyöngyök és virágok. Természetesen viselehtünk fátylat is, vagy hosszú, kiengedett hullámos hajhoz egy mutatós virágkoszorút. Ékszerek esetében elsősorban az autentikus darabok jöhetnk szóba, ami lehet családi örökség vagy frissen vásárolt szerzemény is. Sokan választanak csillogó, feltűnő ékszert, vagy éppen egyszerű, fehér gyöngyöt. A smink ennél a stílusnál inkább a visszafogott, halvány és természetes színek felé hajlik, ezzel emelve ki a finom nőiességet. A menyasszony csokra teszi teljessé az összképet, így jó, ha színben és formavilágban passzol a többi részlethez. Jellemzően rózsából, világos vagy pasztelszínű, esetleg textil anyagú virágból kötik őket.

Az esküvő többi fő- és mellékszereplője is remekül mutat a vintage jegyeit felmutató öltözékekben. A vőlegények is legyenek bátrak: akik kedvelik a mellényeket, nadrágtartókat, csokornyakkendőket, egyedi és meghökkentő megoldásokat, nyugodtan bontakozzanak ki. Fontos, hogy a mellény és a gomblyukdísz színe passzoljon a menyasszony ruhájához, de egyébként jól mutatnak a barna, szürke megoldások is. Ha koszorús lányoknak gyermekeket választunk, mint apró kis csipkébe, virágokba öltöztetett tündérkék lehetnek az esküvő gyöngyszemei. Ha felnőttek lesznek a menyasszony kísérői, egy egységes árnyalatú, légies szabású ruhával gyönyörű összhatást kelthetnek a nagy nap főszereplőjével.

A vintage esküvő dekorációjára jellemző a sok világos, pasztell használata, az antik bútorok új feladattal ellátva, krétával írt eligazító táblák, díszkalitkák, saját készitésű finom kis apróságok. Egy virágokkal feldíszített színes, régi bicikli, vagy egy régies bevonuló autó tovább fokozza az autentikus hangulatot.

 

Rovat: