szombat, 2019. április 20., Tivadar

Tavaszi körömtrendek

Kitartás, már tényleg közeleg az igazi tavasz, néhol már hóvirágot is látni. Az egész természet lassan felébred, és felölti színpompás arcát. Mivel érhetjük el, hogy látszódjon, mi is a természettel együtt virágzunk ki? Egy apró, ám annál feltűnőbb részlettel: a körmünkkel.

Tavaszi körömtrendek

A nyáron könnyen beszerezhető vitaminok hiánya, valamint a hideg sajnos meglátszik a bőrünkön, a kezünkön, a körmünkön is. Ápolással és odafigyeléssel azonban újra formába hozhatjuk magunkat. Az ízlésünktől és a bőrtípusunktól függően válasszunk kézkrémet, akár otthon elkészíthető változatokat is használhatunk. Ezek alapja sokszor a méz és a citrom, de számos receptet találni az interneten. Nemcsak az ápolás, a megelőzés is fontos. Hideg időben húzzunk kesztyűt, a házimunka végzése közben pedig gumikesztyűt. Ha elegendő gyümölcs és zöldség fogyasztása mellett még szükséges, szedjünk vitaminokat is, például B-vitamint. Ha még így is töredezik a körmünk, használjunk körömerősítő folyadékot, ami akár alapjául is szolgálhat a színes lakknak. A körömápoló olajjal a körömágybőrt ápolhatjuk. A lakkozás védi a bőrt a kiszáradástól és a külső hatásoktól. Körömvágás előtt érdemes kicsit beáztatni, olló helyett vagy mellett reszelővel formázni.

Ha már az egészségre odafigyeltünk, hogyan kövessük a trendeket? Az évszakok változása egy jó kiindulópont lehet. Idén tavasszal is biztosan divatosak leszünk egy színes, virágos, vagy valamilyen botanikus mintával. Mivel ma már széles palettából válogathatunk az otthon elkészíthető és a profi manikűrök között, könnyen megoldható egy ilyen minta. A manikűrösök az épített és a Tipes-technikával szinte bármilyen formát el tudnak készíteni. A matricákkal, sablonokkal, strasszokkal és különböző díszítőelemekkel a lehetőségek korlátlanok.

A hangulatunkat könnyen fel tudja dobni egy feltűnő, színes köröm. De választhatunk egyszerűbb, visszafogottabb árnyalatokat is, amiket könnyű kombinálni a ruhatárunkkal. A hangulatos pasztellszínek kombinációival nem nagyon foghatunk mellé. Trendinek számítanak a metálos vagy csillogó, csillámos színek is, a bevállalósabbak nyugodtan döntsenek ezek mellett. Ott vannak még a különböző szivárványos árnyalatok, színpárosítások, és az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő ombre festés. Idén divatosak lesznek a geometrikus, letisztult, vonalas minták is, jól választott színekkel nagyon elegáns hatásúak lehetnek. A márványos minta is egyre nagyobb teret hódít a divat különböző területein, így a körmöket sem hagyta ki. Ha a klasszikusnál szeretnénk maradni, válasszuk a mindig elegáns francia manikűrt. Egyre elterjedtebb az ápoló japán manikűr használata, amivel a köröm valódi szépsége emelhető ki természetes anyagok használatával.

A trendek követése mellett, mint mindig, fontos a saját adottságaink figyelembe vétele. Mindegyikünknek más formájú a keze, különböző hosszúságú az ujja, és szélességű a körme. Ennek megfelelően válasszuk ki a kívánt körömformát, hogy optikailag a legkedvezőbb hatást érjük el. Többek között az alábbi formák közül válogathatunk: mandula, kerek, kocka, monroe, hegyes. Azt is érdemes átgondolnunk, hogy a hétköznapi tevékenységeink, a munkahelyünk mellett milyen körmök a legideálisabbak. Néhány munkáltató nem szereti a nagyobb méretű műkörmöket. Számos munkahelyen viszont előtérben van a kéz (például bankokban, postán, különböző ügyfélszolgálatoknál), és itt fontos, hogy ápolt és esztétikus körmeink legyenek. Persze a saját örömünk sem utolsó, ha a csinos ruhánk mellett a kezünkre is jólesik ránézni.

PM

Rovat: