szerda, 2019. július 17., Endre, Elek

Szivárvány

- Te mit keresel itt?

- Szivárványt gyűjtök.

- Tessék???

- A hét közül a piros a kedvenc színem...

- Te bolond vagy.

Szivárvány

A fenti szöveg egy párbeszéd első néhány mondata egy társkeresőről. Internetes ismerkedés – hát persze, hogy az. Mert manapság már sokkal könnyebb így kapcsolatot teremteni.

Ráadásul ez is sokat változott, gyorsult az elmúlt években – hol vannak már a parfümmel befújt levelek, amiket napokig lehetett epedve várni? Nem mondom, hogy kellenek, de azért egyik-másik mai módszer kiüti nálam a biztosítékot. Internetes társkeresésben is létezik ugyanis a klasszikus verzió, amelyen még ki kell tölteni egy adatlapot (hátha érdekel valakit), és van a rapid, amikor egy jobb, illetve bal klikkel döntöd el (egy fénykép és 150 karakter alapján), hogy érdekel-e az illető vagy sem.

A legnehezebb elkezdeni a beszélgetést – így van ez egy buliban is, ha valaki összeszedi a bátorságát és odajön, az első mondat mindig a legkellemetlenebb. De a személyes varázzsal és némi kényszeredett röhögcséléssel talán át lehet lendülni a nyitó másodpercen, és akkor jöhet a tánc, vagy egy ital. Az internetes ismerkedés esetében viszont a tánc is virtuális. Ha valaki vicces és okos, akkor megy, ha nem, háááát... Akkor bizony a lábadra lép, és következik a szokatlan válaszra a „Tessék???” visszakérdezés.

A folytatás sejthető.

Személyes tapasztalat: a viccesek vannak kevesebben. Még kevesebben azok, akik tényleg ismerkedni akarnak, nem csupán a szexre korlátozódik az érdeklődésük. Félreértés ne essék, jó esetben nyilván ez a vége minden ismerkedésnek, de kövezzenek meg, nevezzenek régimódinak, részemről fontos, hogy megtudjam legalább az illető keresztnevét, mielőtt megfogja a hátsómat (vagy bármelyik másik testrészemet).

És rossz hírem van (vagy nagyon is jó!), nem vagyok egyedül. Egyre többször hallom a nőktől: az ágyukba az agyukon keresztül vezet az út. És a sorrend nem felcserélhető. Nem függ attól, hogy a piros a kedvencük a szivárvány hét színe közül, a kék, vagy esetleg a sárga...

Tóth Anita

 

Rovat: