kedd, 2019. június 25., Vilmos

Színezz újra!

Itt az ideje ismét színes ceruzát, zsírkrétát, filcet ragadni, ugyanis a legújabb trend a felnőtt színező! Az elmúlt hónapokban a könyveladási listák élét ostromolják a különböző témájú, felnőtteknek szóló kifestő könyvek. Az interneten rengeteg ingyenesen letölthető minta kering, melyek közül néhányat meg is mutatunk. Garantáltan megjön tőlük a kedved a színezéshez.

Színezz újra!

Az új hóbort legnagyobb előnye, hogy játszi könnyedséggel segít kiszakadni a hétköznapi mókuskerék nyomása alól, hatására fél órára újra gondtalan gyermekekké válhatunk, teljesen kikapcsolhatunk, kisöpörhetjük az elménkből az aggodalmakat. Mindezt úgy, hogy közben a kreativitásunkat is beindítjuk, mely az élet minden területén hasznunkra válhat.

Azért is érdemes felnőtt fejjel színezni, mert nagyon könnyű sikerélményhez jutni; a csodásabbnál csodásabb rajzok ugyanis csak arra várnak, hogy megtöltsük őket színekkel! A végeredmény jó eséllyel gyönyörű látvány lesz; szép dolgokat készíteni pedig mindenki számára öröm. Rengetegen számoltak be az alkotás során tapasztalt, igazi belefeledkezős flow-élményről, amelyet talán gyermekként éreztek utoljára.

A legszebb az egészben talán mégis az, hogy a relaxáló színezés közben modern társadalmunk béklyói, az okostelefon, a tablet, a laptop, a televízió mind-mind távol maradnak tőlünk. Végre egy olyan addiktív, analóg, meditatív időtöltés, amelyhez semmilyen gépre nincs szükségünk, csupán pár színes ceruzára.

Rengeteg féle kifestő van már a könyváruházak (valódi és virtuális) polcain, érdemes először azonban az interneten ingyenesen elérhető mintákat kinyomtatva elmerülni a színek kavalkádjában.

Választhatunk a klasszikusnak számító mandalás, a legnépszerűbb kertes, erdős, virágos, indás, madárkás, vagy vagány cukorkoponyás rajzok közül, de a japán kultúra kedvelőire is gondoltak a grafikusok. Az igazi kozmopoliták színes városképek készítése közben kapcsolhatnak ki, a fiatal hölgyek pedig biztosan Ryan Gosling-ot színeznék legszívesebben.

Ágyban fekvő betegeknek, a stressz miatt éjszakánként forgolódó bárány számolgatóknak, kikapcsolni vágyó családanyáknak, újdonságokra fogékony kalandoroknak, ügyes kezű gyerekeknek, szerelmi bánattal küzdő tinédzsereknek, egyszóval mindenkinek ajánljuk a színezést.

VD

Rovat: