szerda, 2019. július 17., Endre, Elek

Szellemes ötletek Halloweenre

Mindenki szeret egy kicsit borzongani vagy éppen ijesztgetni másokat, október végén azonban ez szinte kötelező. A boltok már nálunk is felkészültek a Halloween-szezonra, így készen is kaphatóak dekorációk, ruhák. Ha viszont igazán eredetiek akarunk lenni, készítsük el magunk az ijesztő kellékeket.

Szellemes ötletek Halloweenre

A töklámpások már szinte mindenütt ott virítanak a kertekben, az ablakokban, az ajtók előtt, már csaknem olyan népszerűek, mint december elején a Mikulás-csomagok. A Halloween legelterjedtebb kellékét azonban nem csak tökből készíthetjük el házilag. Az ananász évek óta kedvelt az ünnepre készülődők körében, de még érdemes körülnéznünk a konyhában, mert más ennivalók is alkalmasak ijesztő lámpásnak, így például a sárga kaliforniai paprika, a sárga- vagy a görögdinnye, a narancs és a mandarin, sőt a papaya is. A kisebb gyümölcsöket, zöldségeket asztali dísznek használhatjuk, ételként is kínálhatjuk (a gyerekek így biztosan szívesen megeszik), vagy akár az éjjeli szekrényen is helyet kaphatnak.

A használaton kívüli befőttes üvegek ilyenkor szintén jó szolgálatot tesznek. Ragasztópisztollyal bepókhálózhatjuk őket, és egy műanyag pókot is elhelyezhetünk rajtuk. Esetleg ijesztő arcokat pingálhatunk rájuk, és belülről megvilágíthatjuk, akárcsak a töklámpásokat. Papírból különböző sablonok segítségével vagy saját kezűleg denevéreket, kis szellemeket gyárthatunk, amelyeket a lakás különböző pontjaink felfüggeszthetünk, lelógathatunk. A lufi is sokoldalúan felhasználható Halloween idején. Elegendő egy hosszabb fehér függönyt, lepedőt vagy gézt ráragasztani, szemeket festeni az anyagra, és máris „repkedhet" a szobában egy zsinórral kikötve.

A gyertyák ilyenkor elmaradhatatlanok, persze egy kicsit feltuningolva. Piros festékkel lecsöpögtetve gyorsan készíthetünk véres gyertyákat, kedvünkre faraghatjuk is őket, vagy az üvegben lévőekre ijesztő mintákat pingálhatunk vagy ragaszthatunk. Ha van olyan lámpabúránk, amit nem sajnálunk, arra is kerülhet rémisztő dekoráció, akárcsak a falakra, ablakokra.

Ha valaki a konyhában, sütés közben szeretne „boszorkánykodni", számtalan „ijesztő" süti ötletet találhat a neten. A gyúrt tésztákból készült kekszek, a darált keksz alapanyagú, sütés nélküli édességek, a habcsókok olyanra formázhatóak, amilyenre akarjuk, csokidarával, olvasztott csokival színes cukorkákkal pedig bármilyen „ábrázatot" varázsolhatunk rájuk.

PM

Rovat: