szombat, 2018. november 17., Hortenzia, Gergő

Svájci céget vásárolt a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. csütörtökön bejelentette, hogy 190 millió svájci frankért (55,6 milliárd forint) megvásárolta a női termékenységgel összefüggő innovatív termékek fejlesztését és értékesítését végző svájci Finox Holdingot.

Újabb termékkel erősít a Richter

Közleményében a Richter tudatta, hogy a felvásárlást követően a Finox a női fertilitást növelő készítményével bővíti a nőgyógyászati termékkínálatát. A Richter globális jogokat szerez a Finox legfontosabb termékének értékesítésére, amely az EU területére 2014 májusában kapott forgalombahozatali engedélyt és amelyet már több mint 20 országban értékesítenek.

A megállapodás nem tartalmazza az FDA törzskönyvezése esetén az Egyesült Államok piacára bevezethető, hormont tartalmazó készítményre vonatkozó értékesítési jogokat, amelyek Willy Michel tulajdonában maradnak - közölte a társaság. "A Finox kiemelt stratégiai lehetőséget testesít meg a Richter számára kulcsfontosságú terápiás területen és tovább bővíti a nőgyógyászati portfoliónkat. "Várakozással tekintek a Finox szakértői gárdájával való együttműködés elé" - mondta Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója.

MTI