péntek, 2018. december 14., Szilárda

Sütőtökös gnocchi gombával és pármai sonkával

Köztudott, hogy az olasz éttermek népszerűségi listáján igen előkelő helyet birtokol magának ez a mártással szervírozott tésztaétel. De hogy elkészítése nem is olyan bonyolult, azt már kevesebben tudják. Nézzünk egy receptet hozzá!

Sütőtökös gnocchi gombával és pármai sonkával

Gnocchi

- 40 dkg sütőtök (püré)

- 20 dkg főtt burgonya

- 20 dkg finomliszt

- 1 db kisebb tojás

- só ízlés szerint

 

Mártás

- 30 dkg gomba (vargánya)

- 3 gerezd fokhagyma

- 3 szelet pármai sonka

- főzőtejszín

- zsálya, kakukkfű

- olívaolaj, vaj

- ízlés szerint bors, só

- parmezán

 

Az alapanyagaiból összegyúrjuk a tésztát. Ha jól összedolgoztuk, hengereket sodrunk lisztezett felületen, melyeket  2 cm-es darabokra vágunk. Villa hátulján, enyhén rányomva, áthengergetjük mindegyik gnocchit és bő sós vízben kifőzzük.

A gombát vékonyra szeleteljük, olívaolajon megpirítjuk. Közben hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a pármai sonkát. Ízesítjük kakukkfűvel, zsályával és sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a főzőtejszínnel, és pár percig főzzük. Végül hozzáadjuk a lereszelt parmezánt a mártáshoz.

A kifőtt gnocchikat összekeverjük egy evőkanál olvasztott vajjal, majd a mártással leöntve tálaljuk.

 

Rovat: