hétfő, 2020. január 20., Fábián, Sebestyén

Szabadidő

Scarpbook – kreatív napló az életedről

Még az általános iskolában az egyik történelem órán rádöbbentem, hogyha én magam nem vezetek valamiféle nyilvántartást az életemről, akkor bizony senki sem fog. De hogyan fogok emlékezni rá, hogy egy-egy fontos dolog mikor és hogyan történt velem? Mivel gyerekfejjel a nyaraimat tartottam a leginkább élménydúsnak, ezért egy kis füzetbe majd tíz éven át szorgalmasan jegyezgettem a nyári „kalandjaimat”, kiegészítve egy-két kisebb rajzzal vagy beragasztott tárggyal. Ez volt az én első scarpbook próbálkozásom.

„Dallamos” betűk

Ha valami ritka, annál értékesebb számunkra. Ha valami minőségi színvonalon készült, még többre becsüljük. Itt most nem egy finoman kidolgozott drága ékszerre vagy egy csúcstechnológiás készülékre kell gondolni; egy sokkal hétköznapibb dologra: a kézírásra. Annak is a művészi kivitelezésére, a kalligráfiára.

Ajándékok házilag – avagy varrás kezdőknek

Az ünnepek közeledtével sokan már korán elkezdenek az ajándékok ötletével foglalkozni. Ki minek örülne, mit nem kapott még tőlem, mit illene adni, mennyit tudok rá költeni, mikor menjek el vásárolni? Egyre többen oldják meg ezeknek a dilemmáknak egy részét úgy, hogy mindenkinek saját készítésű ajándékot adnak. Ha megtanulunk néhány egyszerűbb dolgot megvarrni, akkor idén kezünk munkájával örvendeztethetjük meg rokonainkat és barátainkat.

Építs magadnak miniatűr világot!

Szeretnél magadnak egy saját hajót? Esetleg egy repülőgépet? Mi lenne, ha te magad építhetnéd meg álmaid házát? Ha belefogsz a modell- vagy makett építésbe, megvalósíthatod még az olyan nagyratörő vágyakat is, mint amiket fentebb felsoroltunk – persze csak kicsiben.

Barátság, sport, művészet – lovaglás

Szereted a hagyományokat ápolni? Rajongsz a természetért? Van benned tisztelet és alázat az emberek mellett az állatok iránt is? Ha mindezek igazad rád, és közben még a mozgás örömét sem veted meg, akkor a lovaglás igazán neked való hobbi. Talán eddig még nem gondolkoztál rajta komolyabban; a cikk végére lehet, hogy ez másként lesz.

Oldalak