hétfő, 2019. október 21., Orsolya

Érdekességek

Égető vizes kérdés

Mindennapjaink része, de nem is vagyunk tudatában, mennyire értékes. Nélküle elképzelhetetlen az élet, az emberiség mégis mértéktelenül szennyezi. Mit jelent a víz, és hogyan óvhatjuk tisztaságát?

Nem mindenkire hat pozitívan a tavaszi kikelet

A tavaszi depresszió előfordulása noha nem túl gyakori, viszont az érintetteknek meglehetősen nehezen viselhető. Ezt az állapotot szezonálisként is definiálják, mondván, évente azonos időszakban jelentkező betegségről van szó. És fontos tudni, hogy létezik őszi-téli depresszió, amiben a tünetek éppen az ellentétjei a tavaszi-, nyári megélteknek.

Boruló korfa

A családtervezés nemcsak születésszabályozási kérdés, hanem egyúttal anyák és gyermekek életét is megmentő odafigyelés. Ha eddig nem is tudatosult az emberekben, hogy mit jelent az a társadalmi dráma, amiben többen hunynak el, mint születnek, manapság e rendkívül fontos demográfiai, gazdasági következményekkel járó problémát sokszor hallhatják a médiában. Saját bőrükön közvetlenül a nyugdíjba vonulás, a nyugdíjkassza állapotának alakulása, az egyének nyugdíjának növekedése, illetve megkurtítása rajtuk is csattan majd.

Oldalak