hétfő, 2020. január 20., Fábián, Sebestyén

Egészség

Vírus vagy baktérium? Nem mindegy?

Akár egyiket, akár másikat sikerült beengednünk óvatlanul a szervezetünkbe és hagyni ott elszaporodni, mindenképpen nagy harc veszi kezdetét odabenn: egy komplett hadsereg száll szembe a betolakodókkal – és a végén általában győztesen kerülünk ki a helyzetből. Ám vannak esetek, amikor az orvosok segítségére szorulunk…

A kimerültség 8 lehetséges oka

Év vége jön, csúcsra van járatva minden munka és az iskola is – hatalmas a nyomás rajtunk. Sokan tapasztalják, hogy annyira elhagyja őket az erejük, hogy legszívesebben ki sem kelnének az ágyból. Ennek vajon milyen okai lehetnek?

Több mint egymillióan cukorbetegek Magyarországon

Ahogyan a cukorbetegség világszerte, úgy hazánkban is szinte „járványszerűen” terjed. Jelenleg a magyarországi lakosság körülbelül 8-10 százaléka tudja már magáról, hogy érintett, és jónéhány százezerre tehető azok száma, akik már betegek vagy legalábbis károsodott a szénhidrát-anyagcseréjük, de nem voltak még orvosnál, így nem kezelik őket. Tehát egymillió néhány százezer embernek kell nagyon odafigyelnie az életmódjára, ha el akarja kerülni a diabétesz (akár súlyos) következményeit.

Két néma gyilkosa is van a szívnek

Egyik sem fáj, egyiknek sincsenek szembeötlő, hirtelen fellépő tünetei. Hosszan, évek, akár évtizedek alatt alakul mindkét állapot és rombolja kitartóan a szívünket és érrendszerünket. Ez a két fő bűnös a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint.

Erősítsünk megfázás ellen!

Nehezen állunk át a hűvösebb időre, még nem szeretnénk elővenni a szekrényből az őszi kabátot. Becsapós a délutáni kellemes hőmérséklet, ezért tüsszög a fél iroda. Összeírtam néhány tippet, hogyan kerülhetjük el az őszi megfázást.

Oldalak