szerda, 2019. augusztus 21., Sámuel, Hajna

Egészség

Így érveljen a túl erős legkondi ellen!

Tény és való, hogy a kánikulában felüdülés pár órára emberi hőmérsékletű helyen dolgozni vagy pihenni, ám sokan, illetve sok helyen eszement módon használják a légkondit. Néha a tömegközlekedési eszközön, máskor a bevásárlóközpontban, gyakran pedig a munkahelyeken tapasztalja azt az ember, hogy hűtőházba került, vagy egy sarkvidéki szélviharba. Adunk néhány tippet, mivel győzze meg a „szent légkondi” kezelőjét (már ha van ilyen elérhető személy), hogy okosan is lehetne használni ezt az eszközt! 

Nyaralunk? Akkor tutira beteg lesz a család!

Örök élményünk marad, amikor 2 hetes, repülős görög út előtt lett beteg a kislányunk – akkor ástam bele csak igazán magam, hogy mi is legyen nálunk a repülőn lévő poggyászban, a bőröndben és a kézitáskában. Azóta meggyőződésem: jobb, ha inkább túlbiztosítom magunkat gyógyszerügyileg, mintha nincs kéznél az, ami azonnal enyhítheti a problémát.

Mi csípett meg, hogy ennyire fáj?

Akár városban, akár vidéken vagyunk, idén szinte mindenkit megtalálnak a szúnyogok vagy egyéb csípős rovarok. Bár általában teljesen mindegy, mitől vakarózunk, néha vannak kivételek, amikor fontos tudni, hogy mi csípett meg minket!

Gyermekre várva

A gyermekek általában csak úgy megfogannak és megszületnek – vágyottan, tervezetten, vagy épp véletlenül, becsúszva. A természet rendje szerint két ivarsejt találkozásából válnak új életté, mindenféle segítség nélkül. Általában. Ám mi van akkor, ha a vágyott, a tervezett gyermek nem tud megfoganni? Magyarországon nagyjából 300 ezer pár vár babára úgy, hogy nem tudhatják, vajon sikerül-e a család bővítése vérszerinti gyermekkel.

Oldalak