hétfő, 2019. október 21., Orsolya

Egészség

Erősítsünk megfázás ellen!

Nehezen állunk át a hűvösebb időre, még nem szeretnénk elővenni a szekrényből az őszi kabátot. Becsapós a délutáni kellemes hőmérséklet, ezért tüsszög a fél iroda. Összeírtam néhány tippet, hogyan kerülhetjük el az őszi megfázást.

Kezdődik a suli – veszélyben a tanár?

Az, hogy az első osztályt kezdő gyerekek sokat betegek, mindenki számára könnyen érthető, hiszen az immunrendszerük is tanulóéveit tölti, és a higiéniát is még csak most tanulják. Na de mitől lehet beteg egy tanár? És mit tehet ellene?

A vastagbél rosszindulatú daganata

Kolorektális ráknak (colorectalis carcinomának) nevezik hivatalosan a vastagbél nyálkahártyájából kiinduló, lassan növekvő, rosszindulatú daganatot. Bár ez a daganatos betegség lassan fejlődik ki és a kezelésére is elég hatékony eszközök állnak rendelkezésre, mégis rohamosan nő világszerte az előfordulása és az általa okozott halálozás. Magyarországon ez a növekedés egészen kiugró!

Így érveljen a túl erős legkondi ellen!

Tény és való, hogy a kánikulában felüdülés pár órára emberi hőmérsékletű helyen dolgozni vagy pihenni, ám sokan, illetve sok helyen eszement módon használják a légkondit. Néha a tömegközlekedési eszközön, máskor a bevásárlóközpontban, gyakran pedig a munkahelyeken tapasztalja azt az ember, hogy hűtőházba került, vagy egy sarkvidéki szélviharba. Adunk néhány tippet, mivel győzze meg a „szent légkondi” kezelőjét (már ha van ilyen elérhető személy), hogy okosan is lehetne használni ezt az eszközt! 

Nyaralunk? Akkor tutira beteg lesz a család!

Örök élményünk marad, amikor 2 hetes, repülős görög út előtt lett beteg a kislányunk – akkor ástam bele csak igazán magam, hogy mi is legyen nálunk a repülőn lévő poggyászban, a bőröndben és a kézitáskában. Azóta meggyőződésem: jobb, ha inkább túlbiztosítom magunkat gyógyszerügyileg, mintha nincs kéznél az, ami azonnal enyhítheti a problémát.

Oldalak