szombat, 2019. április 20., Tivadar

Romantika, stílus, Milánó

Mi kell a nőnek? A férfiak gyakran teszik fel ezt a kérdést maguknak és egymásnak. Ha az erősebbik nem tagjai éppen egy romantikus európai hétvégén törik a fejüket, akkor segíthetünk a döntésben: Milánó tökéletes választás. Az „olasz díva" kozmopolita, elegáns, nyüzsgő, luxus üzletekkel, forgataggal. Remekül keveredik itt a régi a modernnel, a „milánói életstílust" pedig garantáltan minden hölgy élvezni fogja: az olasz konyhát, az operát, a vásárlást, a pezsgő éjszakai életet.

Romantika, stílus, Milánó

Ha Róma a régi, Milánó mindenképpen az új Olaszországot jelképezi. Európa egyik legfantáziadúsabb városa a kultúra és a művészet és a divat fellegvára. A belváros lenyűgöző épületei között minden nő otthon érzi majd magát, legyen akár komoly érdeklődésű, bohém vagy éppen a divat megszállottja. Bármit is jelentsen tehát a romantika és a felhőtlen kikapcsolódás a gyengébbik nem számára, itt megtalálja.

A szeretett nőt elkápráztatni kívánó férfiak impozáns helyen, a milánói dóm közvetlen szomszédságában lévő fedett bevásárló csarnokban nem mindennapi ételekkel és italokkal lephetik meg párjukat. A Galleria Vittorio Emanuele II  már önmagában is különleges látnivalónak számít. A passzázs maga is rendkívül elegáns, akárcsak a város lakói, mindenekelőtt az olasz nők. Az itt élők „Milánó szalonjának" is hívják.

A férfiaknak itt könnyű dolguk van, ha szeretnék újra elcsábítani életük szerelmét: csupán választaniuk kell egyet a csarnokban sorakozó elegáns éttermek, kávézók közül, hogy néhány meghitt órát töltsenek együtt. Hamisítatlan olasz fogások és borok, helyi kávékülönlegességek, szemet gyönyörködtető sütemények – ez a közös élmény minden pár számára maradandó élményt jelent majd. Egy kellemes ebéd vagy kávézás után mindenképpen érdemes betérni a divat főutcájába. A Via Monte Napoleone miden nőt lenyűgöz, nem véletlenül, hiszen itt találhatóak a nagy divatházak – Giorgio Armani, Prada, Gucci, Versace – luxusüzletei. Egy egyedi tervezésű ruhával, táskával vagy cipővel bizonyára minden hölgyet le lehet venni a lábáról. A divatszalonok mellett csillogó ékszerüzletek is csábítják az ide látogatókat, amelyekben garantáltan minden nő megtalálja a számára legcsillogóbb, személyiségéhez leginkább illő darabot.

Az esti Milánó talán még izgalmasabb, mint a nappali, hiszen a késői órákban számos felejthetetlennek ígérkező programot kínál a város. A világszerte ismert milánói Scala, amelyben olyan hírességek léptek már színpadra, mint Maria Callas vagy Pavarotti, kiváló alkalmat teremt a komolyzene iránt érdeklődő hölgyeknek, hogy magukra öltsék legszebb estélyi ruhájukat, és egy csodálatos előadással zárják az estét párjuk oldalán. Ha azonban ennél könnyedebb szórakozásra vágynak, a férfiaknak nem kel mást tenniük, mint a Navigli városnegyedbe invitálniuk szerelmüket. Navigli a ma már csupán turistahajók által használt csatornahálózata révén vált híressé. A kis kanálisok láttán az ide látogatók úgy érezhetik, mintha Velencében járnának. Nappal egy romantikus sétára vagy egy kellemes hajós városnézésre is tökéletes helyszín, éjszaka viszont már egészen más arcát mutatja. A csatornák mentén egymást érik a meghitt, színes lámpákkal kivilágított éttermek, bárok. Néhány kellemes koktél mellett üldögélve is érdemes itt eltölteni néhány órát, a táncos lábú hölgyek és urak pedig lépten nyomon találnak majd olyan szórakozóhelyeket, ahol önfeledten élvezhetik az éjszakai Milánót.

Mi kell a nőnek? Nos kedves urak, ez a lenyűgöző észak-olaszországi város megmutatja, Önöknek nincs más dolguk, mint a legszebb helyszínein végigkalauzolni párjukat.

PM

 

Rovat: