hétfő, 2019. március 18., Sándor, Ede

Rekordszámú program a Kutatók Éjszakáján

Rekordszámú, több mint 2600 ingyenes program várja 51 város 186 helyszínén a közönséget szeptember 29-én pénteken, a Kutatók éjszakáján - hangzott el a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján.

Rekordszámú program a Kutatók Éjszakáján

Kardon Béla, a Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont (RCISD) tudományos igazgatója kiemelte: az Európai Unió országai közül Magyarországon a leggazdagabb a programkínálat a Kutatók éjszakáján, amelyhez idén országszerte 146 intézmény csatlakozott.

Új partner idén a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, a Csodák Palotája pedig a Kutatók éjszakáján nyitja meg új helyszínét Óbudán, a Bécsi úton, mintegy ötezer négyzetméteren.

Három helyszínen várja az érdeklődőket a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., amely Budapesten mások mellett Böjte Csaba szerzetes, Koltai Lajos operatőr és Demjén Ferenc énekes részvételével kerekasztal-beszélgetést és tűzijátékkal egybekötött lézershow-t rendez, Szegeden olajfaló baktériumokat mutat be, miskolci laboratóriumában pedig virtuális seprűlovagló kupát rendez - mondta Grasselli Norbert ügyvezető igazgató.

A Kutatók éjszakája célja a fiatalok között népszerűsíteni a tudományokat, a kutatói pályát - hangsúlyozta Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója. A vállalat több mint 60 programja között idén nagy hangsúlyt kap a dróntechnológia, lesz drónkészítés és drónprogramozás, valamint drónverseny is.

A teljes programkínálat a http://www.kutatokejszakaja.hu/2017/programok/ internetes oldalon található meg.

Rovat: