Aki unja már a hagyományos sütőtök krémlevest, vagy eddig ódzkodott ettől az őszi finomságtól, próbálja ki ezt a kellemesen pikáns, fűszeres változatot!

Hozzávalók:
- 1 db nagyobb sütőtök
- 2 db sárgarépa
- 2 db narancs
- 3 ujjnyi friss gyömbér
- 30 g teavaj
- 400 ml kókusztej
- olívaolaj
- indiai fűszer (pl. madras, garam masala)
- só
- bors
- víz
A tököt kimagozzuk, és közepes darabokra szeljük. A sárgarépát félbe vágjuk, majd a tökkel együtt egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük. A zöldségeket megszórjuk indiai fűszerrel, sóval, borssal, majd nyakon öntjük egy kis olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Amíg a tök és a répa sülnek, a vajat megolvasztjuk a leves főzésére szánt lábasban, és belereszeljük a megtisztított gyömbért.
A sült sárgarépát és a héjából kikanalazott tököt szintén a lábasba tesszük. Hozzáadjuk a narancsok levét, a kókusztejet és botmixerrel pürésítjük a keveréket. Felöntjük egy pohár vízzel, és összeforraljuk.
Tipp:
Szórjuk meg bacon chips-szel, tökmaggal, locsoljuk meg tökmagolajjal!
VD