szombat, 2018. július 21., Dániel, Daniella

Pikáns sütőtök krémleves

Aki unja már a hagyományos sütőtök krémlevest, vagy eddig ódzkodott ettől az őszi finomságtól, próbálja ki ezt a kellemesen pikáns, fűszeres változatot!

 

Pikáns sütőtök krémleves

Hozzávalók:

- 1 db nagyobb sütőtök

- 2 db sárgarépa

- 2 db narancs

- 3 ujjnyi friss gyömbér

- 30 g teavaj

- 400 ml kókusztej

- olívaolaj

- indiai fűszer (pl. madras, garam masala)

- só

- bors

- víz

 

A tököt kimagozzuk, és közepes darabokra szeljük. A sárgarépát félbe vágjuk, majd a tökkel együtt egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük. A zöldségeket megszórjuk indiai fűszerrel, sóval, borssal, majd nyakon öntjük egy kis olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

Amíg a tök és a répa sülnek, a vajat megolvasztjuk a leves főzésére szánt lábasban, és belereszeljük a megtisztított gyömbért.

A sült sárgarépát és a héjából kikanalazott tököt szintén a lábasba tesszük. Hozzáadjuk a narancsok levét, a kókusztejet és botmixerrel pürésítjük a keveréket. Felöntjük egy pohár vízzel, és összeforraljuk.

 

Tipp:

Szórjuk meg bacon chips-szel, tökmaggal, locsoljuk meg tökmagolajjal!

VD

 

Rovat: