szerda, 2017. december 13., Luca, Otília

Parajos-csirkés penne

Parajos-csirkés penne

Hozzávalók 4 fő részére

400 g csirkemell filé 

3 szelet bacon

80 g friss spenót

2 gerezd fokhagyma

só, bors ízlés szerint

olívaolaj

250 ml főzőtejszín

5-6 szem koktélparadicsom

1 zacskó mozarella golyó

350 g penne

parmezánsajt

 

Elkészítés

Egy lábasban olajat hevítünk és megpirítjuk a vékonyan felcsíkozott bacont. Majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkét. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Közepes lángon kb. 10-15 perc alatt megpirítjuk / megpároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, majd fedő alatt további 15 percig hagyjuk a spenótot főni. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és összeforraljuk, majd mikor forr, keverjünk bele mozarella golyókat.

Sós vízben megfőzzük a tésztát al dente-re. A leszűrt tésztát forgassuk össze a csirkével és a szósszal, majd keverjük bele a kettévágott koktélparadicsomot.

Halmozzuk egy tányérra, szórjuk meg reszelt parmezánnal ízlés szerint és tálaljuk.

Rovat: