hétfő, 2018. október 15., Teréz

„Őszülő" frizurák

Ahogy beköszönt a hideg, esős időjárás, nem csak a testünket, a bőrünket kell jobban óvnunk, hanem a hajunkat is. Ilyenkor a frizuránkért is többet kell tennünk, hogy szép és egészséges maradjon. A hűvösebb hónapokra pedig új hajviseleteket, esetleg hajszínt is választhatunk.

„Őszülő" frizurák

Szakemberek azt tanácsolják, hogy az ősz és a tél közeledtével gyakrabban keressük fel fodrászunkat egy kis hajvég-igazításra, így felfrissíthetjük a hajszálakat, megelőzhetjük a töredezést. A legjobb hatást akkor érjük el, ha nem bízzuk a véletlenre és kizárólag a házi praktikákra, hanem hajvágás közben tanácsokat kérünk a fodrászunktól, milyen vitaminokra, pakolásokra lesz szükségünk a zord időjárásban. Természetesen a legfontosabb a kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, valamint a kellő mennyiségű pihenés. Mindezek mellett azonban a személyre szabott hajápolás is sokat segíthet.

Hűvösebb időben nem mindegy, hogyan időzítjük a hajmosást a napi programjainkhoz. Még ha alaposan meg is szárítjuk hajunkat, a fejbőrünk könnyen megfázhat, ha túl hamar merészkedünk ki. Hagyjunk elég időt a hajmosásra; a túl magas hőfokon való szárítás nem oldja meg ezt a gondot. Időnként pedig felpezsdíthetjük a bőrt egy kis fejmasszázzsal.

Ha hajunk egészséges, még akkor is fejtörést okozhat reggel, milyen frizurát alakítsunk ki magunknak. Bírnia kell a ködöt, az erős szelet, a hideget és az esőt, talán mindezt egyszerre. Ehhez még hozzájön a sapka vagy a fülvédő és a sál, ami korlátozza a lehetőségeket. Első lépésként választhatunk egy új hajszínt, ha szeretjük a változatosságot. Az ősz rengeteg gyönyörű árnyalattal lát el minket. Egy selymes barna vagy egy ragyogó vörös remekül idézi a természet hangulatát.

Nemcsak a színekkel, de a stílussal is hajolhatunk a természetesség felé, ez örök divat marad. Ha még nincs szükségünk sapkára, viszont egy jó meleg sálra annál inkább, praktikus megoldást jelenthet egy szépen elkészített konty. Lehet laza, elegáns, különleges, díszített; a kabátot és a sálat jól kiegészíti egy ilyen frizura. Azon kívül, hogy remekül mutat, és egy hosszított kabáttal akár az alakunkat is megnyújthatja, még számos előnye van a zord időjárás közepette: ha jól rögzítettük, nem fogja a szél ide-oda fújni; hogy később szénakazalként álljon, a sál pedig nem szorítja le a hajat a nyakunkba, hogy csiklandozzon, zavarjon.

A sálas-fülvédős időszakhoz jól passzolnak a különféle hajfonatok is, hiszen népszerűségük töretlen. Fonhatunk hagyományosan, francia vagy halszálka módszerrel, egy vagy két ágba, koszorúba vagy lelógón. Kontyot és kiengedett hajat is díszíthetünk vele. Ha már sapkát is hordunk, figyeljünk oda, mennyi hajrögzítő szert használunk. Nem mutatna jól, ha a hajunk összeragadna és lelapulna a sok habtól vagy lakktól, miután levettük a fejfedőt. Sapkához már kicsit nehezebb megfelelő frizurát találni. A szépen kivasalt vagy besütött haj jól mutat, és ha a frufru résznél kiegészítjük egy kis fonattal vagy csattal, sapkalevétel után is szép marad. A fonatok sapkával is nagyon hangulatosak, téli sportokhoz pedig a legideálisabbak.

PM

Rovat: