vasárnap, 2017. december 17., Lázár, Olimpia

Mozzarellás-csirkés csőben sült gnocchi

Mozzarellás-csirkés csőben sült gnocchi

Hozzávalók

2 db nagyobb csirkemell

1 csomag gnocchi (vagy házi készítésű gnocchi)

100 ml főzőtejszín

200 ml húsleves alaplé

20-25 dkg reszelt mozzarella

2 csomag egész mozzarella

3 szelet serrano sonka

1 póréhagyma

1 paradicsom

só és bors ízlés szerint

olívaolaj

A csirkemellet csíkokra vágjuk és olívaolajon megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt póréhagymát, és tovább pirítjuk. Közben sóval, borssal ízesítjük a csirkemellet és húsleves alaplével felöntjük. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a reszelt mozzarella sajt kétharmadát. Ha felolvad a sajt beleöntjük a főzőtejszínt, pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről.

Közben a gnocchit megfőzzük és leszűrjük.

Egy hőálló tálat olívaolajjal kikenünk, és az aljára tesszük a gnocchi 2/3-át. Erre kerül a csirkehús mártással, majd rádaraboljuk a serrano sonkát és a karikára szelt mozarellát és paradicsomot. A tetejére rátesszük a maradék gnocchit, és a resszelt mozzarellát.

180 fokon összesütjük, míg megpirul a tetején a sajt és a gnocchi.

 

Rovat: