szombat, 2018. július 21., Dániel, Daniella

Mogyorós, csokoládés krémtorta (glutén és laktózmentes)

Ennek a finomságnak egyszerűen nem lehet ellenállni. Kipróbáltuk és osztatlan sikert aratott ez a mogyorós, csokoládés álom.

Mogyorós, csokoládés krémtorta

Hozzávalók:

Az alapanyagok megvásárolhatóak gluténmentes/laktózmentes/cukormentes kivitelben!

A torta alaphoz:

- 20 dkg (gluténmentes) darált keksz

- 10 dkg vaj

- 10 dkg darált mogyoró

A fehér krémhez:

- 30 dkg natúr krémsajt (mascarpone)

- 10 dkg teavaj

- 2-3 evőkanál eritritol (ízlés szerint)

- 1 vaníliarúd kikapart belseje

A csokis krémhez:

- 25 dkg natúr krémsajt (mascarpone)

- 2-3 evőkanál eritritol (ízlés szerint)

- 10 dkg olvasztott tejcsokoládé

- 1 dl tejszín

Díszítéshez:

- mogyoró

- csoki reszelék

Elkészítés:

A tortaalaphoz olvasszuk meg a vajat. A kekszet és a mogyorót egy aprítógépben daráljuk finomra, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk bele a tortaformába, tegyük hűtőbe, amíg a krémeket elkészítjük.

A fehér krémhez a vajat keverjük habosra eritritollal, majd a szobahőmérsékletű krémsajtot is adjuk hozzá. Ízesítsük a vanília rúd kikapart belsejével, és a kész krémet a kenjük a torta alapra, majd helyezzük vissza a hűtőbe a tortaformát.

A csokis krémhez a krémsajtot keverjük habosra szintén eritritollal, majd adjuk hozzá a gőz felett felolvasztott csokit. Egy másik tálban verjük kemény habbá a tejszínt, majd óvatosan forgassuk össze a krémsajttal. Az elkészült csoki habos krémet kanalazzuk a fehér alapkrémre, tetejét simítsuk el, majd hűtsük minimum 4 órát, hogy megdermedjen.

Pirított mogyoróval és csoki reszelékkel díszíthetjük.

Rovat: