csütörtök, 2019. június 20., Rafael

Mit hordasz a blúz alatt?

Egy nő ruhatára olyan lehet a férfinak, mint egy számára teljesen ismeretlen szakma érthetetlen kellékei. Ez nem is áll olyan távol az igazságtól. Ezerféle olyan dologra figyelünk, ami apróságnak tűnhet, de a nőiesség elővarázsolásának nagy szerepe van. Ilyen például a fehérnemű. Viszonylag kevés alkalommal látszódik, mégis rengeteg pluszt, rosszabb esetben mínuszt tud hozzátenni a megjelenésünkhöz.

Mit hordasz a blúz alatt?

Első lépésként már azzal jó eredményt érhetünk el, ha a megfelelő méretű melltartót sikerül kiválasztanunk. Ez nem is olyan könnyű, mint ahogy elsőre gondolnánk. Sok nő nem a számára ideális méretű és fazonú darabot választja, így a kellemetlenségek egész sora érheti viselés során. Segíthet a választásban egy kis méricskélés; tudjuk meg, mennyi a mell alatti körméretünk és a mellbőségünk, és használjuk az interneten található méret-meghatározó táblázatokat. Emellettpersze próbára is szükség van az üzletben.

Számos fazonú darab lapulhat a szekrényünkben, hiszen a legtöbb ruha meghatározza, milyen melltartóval hordjuk. Sokan szeretik például a kényelmes bandeaut, amit hordhatunk úgy, mint egy melltartót, vagy úgy,mint egy önálló felsőrészt. A bustier toppok pedig már egyértelműen egybeolvasztották a melltartót a felsővel. Bár a bandeaunak sincs pántja, azért egy egyszerű pántnélküli darabot még szerezzünk be a csinosabb ruháinkhoz, hiszen ezeknek jobb a tartása és formája is. A klasszikus fazonok között szerepel még a merevítős, push-up, vagy a balconett. A mellméretünk határozza meg legtöbbször, melyik mellett döntünk, hiszen egy jó választással optikailag csalhatunk kicsit.

A másik fő szempont a kényelem és praktikusság, hiszen a melltartót szinte egész nap hordjuk. Ha kényelmetlen, szorít, szúr, legszívesebben kiszaladnánk a világból. A merevítő nélküli darabok kiküszöbölhetik ezt a problémát. Viselésük olykor szinte nem is észrevehető, megkönnyítve ezzel a hétköznapokat. A legkényelmesebbek minden bizonnyal a sport melltartók, melyek jó tartást biztosítanak intenzív mozgás közben is. Nagy divat lett az utóbbi időben a merevítő nélküli csipkecsoda, mely, amellett, hogy extra nőiességet sugároz, még kényelmes is. Sok esetben a pántja is csipkéből van, és izgalmas megoldásokkal varázsolhatja el a tekinteteket. Szinte mindenféle mellméreten jól mutat, és nem zavaró, ha egy-két részlet kilátszódik a ruha alól.

Ahogy már volt róla szó, az adott öltözékünk határozza meg leginkább, aznap milyen melltartót veszünk fel. Legyen szó pólóról, estélyiről, ingről, mindhez van szerencsés és kevésbé jó választás. Jó hír, hogy ma már a legtöbben elfelejtették az átlátszó szilikonpántokat, amik inkább feltűnőek voltak, mint diszkrétek. Van, aki szívesen hord a felsőjétől elütő színű fehérneműt, ezzel is kölcsönözve egy kis extravaganciát a megjelenésének. Sokan pedig a szabadság jegyében már nem is hordanak melltartót, bár ez inkább még tőlünk nyugatabbra jellemző. Akárhogy döntünk is, érezzük magunkat szépnek és komfortosnak!

PM

Rovat: