csütörtök, 2019. február 21., Eleonóra

Kürtőskalács Fesztivál

A Kürtőskalács Fesztivál, amely a legújabb hungarikumunk, a kürtőskalács népszerűsítéséért jött létre, egy igazi hagyományőrző gasztro-kulturális esemény. Célja az eredeti erdélyi-magyar, faszénparázson sült kürtőskalács és annak a több mint kétszáz éves hagyományos készítési módjának megismertetése úgy a hazai, mint a külföldről hozzánk látogatók számára. 

Kürtőskalács Fesztivál

Ezt a tradíciót szeretné a fesztivál tovább éltetni, ugyanakkor küldetésünk, hogy a kürtőskalács tökéletesen betöltse a hungarikumoknak szánt szerepet: vigye hírét Magyarországnak a nagyvilágba, és ezért az idei éve szlogenje:

Kürtöld világgá: kürtőskalács - csodakalács!

Természetesen a sok finomság, a gasztroudvar és kézműves vásár mellett, a Kürtősfesztre igazi fesztivál hangulatot varázsolunk. A fiatalok fergeteges koncerteken bulizhatnak, vagy romantikázhatnak az árnyas fák alatt. A családosok különböző játékokon szórakozhatnak, mint a Kürtipédia Kvízjáték és Kürtősfeszt szerencsekerék, és érdekes programokon tölthetik együtt az időt, mint a Csináld magad! kézműves foglalkozás, vagy a Nagy Közös Sütés. Míg a kicsiknek külön játékokkal készülünk a Gyermek-ligetben, a színpadot is érdemes figyelniük, hisz csakis értük lesznek gyerekkoncertek, bűvész, bohóc, mesemondó.

Várjuk szeretettel, szívvel-lélekkel Önt, családját, szomszédját, rokonait és barátait egy élményteli édes hétvégére!
A Vitéz Kürtős csapata

Budapest, Vajdahunyad Vára

2016. október 7-9.

www.kurtoskalacsfesztival.hu

Rovat: