csütörtök, 2019. június 20., Rafael

Kókusztejes leves indiai fűszerekkel

Egy hideg, téli estén nincs is melengetőbb egy fűszeres, tartalmas levesnél. Receptünk gyorsan, könnyedén elkészíthető és még egészséges is. Na és az illata…

Kókusztejes leves indiai fűszerekkel

Hozzávalók:

4-5 gerezd fokhagyma

2-3 ujjnyi gyömbér

1 evőkanál kókuszzsír

500 g csirkemell

1 evőkanál indiai fűszer (madras, garam vagy tikka massala, bármilyen curry)

2 db közepes méretű sárgarépa

300 g csiperke gomba

1 db közepes méretű vöröshagyma

400 ml kókusztej

1 liter tej

fél csomag üvegtészta

 

A gyömbért és a fokhagymákat megtisztítjuk, lereszeljük, és egy evőkanál kókuszzsíron pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. Megszórjuk az indiai fűszerrel vagy azok keverékével és felöntjük 3 dl vízzel. A sárgarépákat karikákra, a gombákat és a vöröshagymát szeletekre vágjuk és összeforgatjuk a fűszeres csirkével. Felöntjük a kókusztejjel és a tejjel, majd ha felforrt, az üvegtésztával további 5 percig főzzük.

 

Tipp: Chillipaprikával és lime-mal még pikánsabbá tehetjük.

VD

 

Rovat: