szombat, 2019. november 16., Ödön

Kis női hátizsákok

„Hol a kulcsom? És a napszemcsim? Nem találom a pénztárcámat! ..." Nőként nagyon fontos, hogy minden apró kis dolgunk nálunk legyen napközben, könnyen hozzáférhető helyen. És még a smink felszerelésről és egyéb túlélő holmikról nem is szóltam. De ha nyaralunk, vagy csak kényelmesek akarunk lenni, esetleg bevásárolni is megyünk, vagy egy fesztiválra a barátokkal, sokkal praktikusabb egy csinos női hátizsák, mint egy hatalmas ridikül az oldalunkon.

Kis női hátizsákok

Egyre többen választják ezt a viseletet, fiatalok és modern idősebbek egyaránt. Nem csoda, hiszen amellett, hogy nagyon hasznos a hétköznapokban vagy különféle eseményeknél, manapság igen divatos is. Felejtsük el az iskolatáska fazont, lassan szinte mindenféle stílusú öltözékhez tudunk választani hozzápasszoló kis hátizsákot. A széles választékban megtaláljuk a cuki vagy egészen elegáns darabokat is, változatos színben, méretben és stílusban. Egyre több ruházati üzlet és táskabolt kínál sportosat, csillogót, retrót, szegecseset, állatfüleset, klasszikus bőrt, elegáns visszafogottat, tornazsák hangulatút, egész picit vagy mindent elnyelőt. Vannak félvállas megoldások is. Talán sokunk kedvencei az állítható fülűek, melyek egy mozdulattal oldaltáskává alakíthatóak, még könnyebbé téve a benne lévő holmik hozzáférését.

Kinek ajánlott egy ilyen kis hátizsák? Van, aki a komplett női táskát helyettesíti vele nap nap után. Másoknak csak kiegészítésként kell a már meglévő ridikül mellé, hogy a nehezebb holmik jobban elférjenek. Megint mások szívesen hordanak ilyet fesztiválok, városnézések, egyéb elfoglaltságok alkalmával. Ha pedig biciklivel vagy rollerrel járunk dolgozni vagy tanulni, még jobban tudjuk értékelni az előnyeit.

Sokan egészségügyi megfontolásból választják ezt a megoldást. Valóban, az egy vállra összpontosuló folyamatos terhelés egy idő után komoly bajokat idézhet elő, és a legtöbb női ridikül ezt okozza. A hátizsákok nagy előnye, hogy jó pakolhatóságuk mellett még a gerincünk épségére is vigyáznak, egyenletesen oszlatva el a terhet a két vállunkon. Ha sokat sétálunk napközben, még jobban észrevehető lesz a különbség.

Legyünk merészek, és szerezzünk be pár stílusos és hangulatos darabot. Lehet színes, mintás, homogén, de mindig figyeljünk az öltözékünk többi darabjára is. Bár egy kis hátizsák talán egy kis pajkosságot csempész a megjelenésünkbe, azért figyeljünk oda a megfelelő összképre. Nyáron választhatunk egy hozzá passzoló kalapot vagy sarut is, megkoronázva ezzel a holiday hangulatot.

PM

Rovat: