szerda, 2019. április 24., György

Kémiatanárokat díjazott a Richter

Négy kémiatanár vehette át kiemelkedő szakmai munkásságáért a Magyar Kémiaoktatásért díjat a Magyar Tudományos Akadémián. 

Kémiatanárokat díjazott a Richter

Az elismerést a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma évente ítéli oda olyan középiskolai és általános iskolai kémiatanároknak, akik évtizedeken át tartó áldozatos munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a magas színvonalú szakképzéshez, kiemelt figyelmet fordítanak a kémia oktatására, megszerettetésére, valamint a tehetséges diákok felkarolására.

A nemzetgazdaság versenyképességének alakulása nagymértékben függ az oktatás színvonalától, hiszen az innovációs eredmények legfőbb motorja a jól képzett szakemberek teljesítménye, ezért a Richter Gedeon Nyrt. kiemelten figyelemmel kíséri a magyar oktatás helyzetét. A társaság kötelességének érzi, hogy lehetőségeihez mérten folytassa támogató tevékenységét ezen a területen. A Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma 19 éve ítéli oda a rangos elismerést, a személyenként 400 ezer forinttal járó díjat.

2017. évi díjazottak:

Karasz Gyöngyi

Gödöllői Török Ignác Gimnázium

Kertész Éva

Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziuma

Nagy István

Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola

Váminé Hegyi Angéla

Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola