csütörtök, 2019. február 21., Eleonóra

Jégkirálynő – avagy nőiesen télen

Szeretjük a hangulatos hóesést, a szánkózást, korcsolyázást és síelést a barátokkal - de a hideg időt már kevésbé. Ennek dacára sokat dob a hangulatunkon, ha a téli hétköznapokban is ki tudjuk fejezni nőiességünket a megjelenésünkkel. Ne engedjük a télnek, hogy hóembernek öltöztessen bennünket!

Jégkirálynő – avagy nőiesen télen

Szoknya télen? Ne riadjunk vissza a gondolattól; számos alkalommal bizonyították már, hogy a hideg idő nem akadály az egyik legnőiesebb ruhadarabunk viselésére. Sőt, néhány anyag és fazon ilyenkor tud érvényesülni igazán. Bátran válogassunk a vastagabb textilek között; lehet bársony, farmer, pamut, kord. Fontos, hogy ne fázzunk benne. A szoknya hossza ebben az időszakban kicsit legyen hosszabb, mint nyáron, de kerüljük a földig érő darabokat. Célozzuk meg a térd környékét, és játsszunk az optikai hatásokkal. Választhatunk midi vagy A-vonalú darabot, esetleg egyenes szabású ceruzaszoknyát.

A hideg elleni védelemben kulcsszerepet kap, hogy mit veszünk a ruha alá. A vékony nejlonharisnyák csak egy bizonyos hőfokig hordhatók, utána érdemes vastagabbat választani. Szóba jöhetnek a pamut vagy bélelt verziók, vagy van, aki a leggigns-t részesíti ilyenkor előnyben. Mindenképp érdemes beszerezni az alapdarab feketét, ami mindenhez megy, de persze a színekkel is játszhatunk kedvünkre. Egy unalmasabb szettet könnyen fel lehet dobni egy színes vagy mintás harisnyával, a lényeg, hogy az összehatás ne legyen zavaró. Persze nemcsak a szoknya színét és stílusát vegyük ehhez figyelembe, gondoljunk a kabátunkra és lábbelinkre is.

Itt jönnek számításba a téli cipők. Szoknyánál különösen gondosan kell választanunk, hogy a végeredmény esztétikus legyen. A szabástól, hossztól, stílustól is függ, mit vegyünk fel. A csinos bokacsizmák rendkívül nőiesek tudnak lenni, egy térdig érő szoknyával szépen kiemelik a lábszárat. Az egyéniségünktől és alkalomtól függően ez lehet magas vagy lapos sarkú. A hosszú szárú csizmákkal különféle hatást érhetünk el; vannak elegáns és rendkívül laza darabok. Érdemes kontrasztot teremteni a szoknya és csizma színe között, főként akkor, ha a két ruhadarab széle összeér. A térd fölé érő csizmákkal már vigyázzunk; van, ami még jól áll, de vegyük figyelembe az adottságainkat. A lábbelikből kilógó zoknik és lábszármelegítők jól megválasztva külön hangulatot teremthetnek a szettünknek, de ha nem muszáj, ne erőltessük.

Ne csak szoknyában gondolkodjunk, bátran vegyünk fel téli egyberuhákat is. Egyre divatosabbak a különféle kötött és pulóverruhák. Kombinálhatjuk ezeket is blézerekkel, dzsekikkel, vagy feldobhatjuk övvel, sállal.

Ha valóban nőiesek szeretnénk lenni, ennek fényében válasszunk kabátot is. Ha a szoknya széle kilóg a kabát alól, előnytelen színben tüntetheti fel az alakunkat. Igazítsuk egybe a hosszokat, esetleg csak egész kis rész látszódjon ki a szoknyából. A derékban karcsúsított vagy A-vonalú, loknis aljú kabátok gyönyörű koronát tehetnek egy ilyen szettre. A színek harmóniájára itt is figyeljünk; mintás öltözékhez válasszunk színben passzoló, monokróm kabátot, ami illik a csizmához és a kiegészítőkhöz is.

PM

Rovat: