csütörtök, 2019. január 17., Antal, Antónia

Indul az idei Aranyanyu jelölés!

A Richter Aranyanyu Díj az egyik legrangosabb hazai elismerés, amely az orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és a szociális területen dolgozó nőket díjazza immár hetedik éve. Azokat a nőket, akik sokszor a háttérben maradva, kevés anyagi és erkölcsi elismerés mellett végeznek az egész társadalom számára felbecsülhetetlen értékű munkát. Az alapítók – a Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író – valamint a zsűri tagjai a nagyközönségtől beérkezett jelölések alapján választják ki az Aranyanyukat. 

Indul az idei Aranyanyu jelölés!

A Richter Aranyanyu Díjra az ajánlásokat négy kategóriában várják május 14-ig a www.aranyanyu.hu weboldalon. Egy személyes történetben kell bemutatni a jelölni kívánt orvosnőt, pedagógust, egészségügyi szakdolgozót illetve a szociális területen dolgozó jelöltet. A maximum 1500 karakteres írásban a jelölt elhivatottságát, odaadó személyiségét, egyediségét kell bemutatni, mindazt, amiért érdemesnek tartja jelölője őt a díjra. A zsűri által kiválasztott döntősökről kisfilm készül, majd a nagyközönség internetes szavazással dönthet arról, hogy kik legyenek a közönség díjazottjai.

A már jól ismert zsűri tagjai — Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa író, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint Dobó Kata színésznő — szintén odaítélnek kategóriánként egy-egy díjat, a Ridikül Magazin pedig idén is különdíjat ad át.

„A Richter Aranyanyu díjnak az elmúlt évek alatt nagy presztízse lett, eddig 46-an részesültek elismerésben. Elmondhatom, hogy a díj a Richter a Nőkért programunk egyik legsikeresebb eleme. Sikerült értéket teremtenünk és támogatnunk ezzel is a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsültségének növelését. Örülünk, hogy a kezdeményezésünk ennyi embert cselekvésre késztet, és hogy ráirányíthatjuk a figyelmet ezekre a nagyszerű nőkre és értékes munkájukra. Az évente beérkező több száz jelölés és közönségszavazat is azt mutatja, hogy van igény az inspiráló példákra” — hangsúlyozta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője.

A díj által és az Aranyanyuk munkájának bemutatásán keresztül a sokszor tabuként kezelt fontos területek is figyelmet kaptak az elmúlt hat évben. Előtérbe került például a koraszülött-ellátás, a gyermekvédelem, a gyermekpszichiátria vagy éppen a magyarországi romák helyzete.

Az idei Aranyanyukat és munkájukat a novemberi díjátadó gálán ismerheti meg a nagyközönség is. A díjról és a jelölés menetéről bővebb információt a www.aranyanyu.hu oldalon, vagy az Aranyanyu facebook oldalán találhatnak.