csütörtök, 2019. június 20., Rafael

Hódíts maxi szoknyában!

Ki az, aki a nyárvégi melegben szívesen húz fel egy tapadós, hosszú farmert? Bár ez az alapdarab sokszor beválik, ilyenkor talán nem ez a legpraktikusabb megoldás. Ebben az időben még a szoknyák, egybe ruhák és shortok mellett tesszük le a voksunkat. Kényelmesek, szellősek és mutatósak lehetnek ezek az öltözékek, ha jól választjuk meg őket. Ha viszont igazán extra öltözékre vágyunk, viseljünk földig érő maxi szoknyát!

Hódíts maxi szoknyában!

A szoknya egyébként is régóta a nőiesség egyik legerőteljesebb szimbóluma. Bár manapság sokan inkább már „nadrágosak", mint „szoknyásak", mégis vannak alkalmak, amikor még ők is szívesen visszanyúlnak ehhez a nőies ruhadarabhoz. A földig érő hosszú szoknyák pedig még inkább kiemelik a nők alakját, szépségét. Mindezt teszik úgy, hogy nem mutatnak meg mindent, inkább csak sejtetnek. Kellemes változatosságot jelenhet egy ilyen viselet a hétköznapi öltözékeink között. Legyen szó munkáról, nyaralásról, shoppingolásról, városnézésről vagy egy elegáns alkalomról, mindenhova lehet egy maxi szoknyás összeállításunk. Ha egy esküvőre, romantikus vacsorára vagy színházi előadásra megyünk, emelhetünk az esemény hangulatán egy ilyen viselettel.

A magas lányokon különösen jól mutat ez a fajta szoknya. De az alacsonyabbak is ugyanolyan trendik és nőiesek lehetnek benne, ha egy játékos aszimmetrikus vagy mintás fazont választanak, esetleg a derékon kiegészítik egy mutatós övvel, vagy magas sarkú cipőt választanak hozzá. Az oldalt felsliccelt változatok még több extrát tehetnek hozzá a megjelenésünkhöz. Akinek teltebb az alakja, az is bátran viselhet maxi szoknyát; jó kiegészítőkkel kombinálva igazán kifejezheti a nőiességét. Szűkebb és bővebb fazonokkal lehet játszadozni, kinek mi áll jól.

Akkor mutat legelőnyösebben a maxi szoknya, ha éppen, hogy takarja a cipőnket. Semmiképp se söpörje a földet, hiszen koszos lesz, beleakadhat valamibe, és nem is néz ki jól. Hordhatjuk lapos talpú balerina cipővel, elegáns magas sarkúval, egy könnyű kis saruval vagy sportos tornacipővel. Az összhatás mindenképp legyen egységes. Egy egyszerű szűkebb póló vagy top - amit be tudunk tűrni a szoknyába - sokszor a legjobb választás. De lehet hordani blúzzal, horgolt vagy kötött felsővel, laza pulcsival. Hűvösebb időben felvehetünk hozzá egy karcsúsított rövid blézert vagy farmerdzsekit.

Maxi szoknyás összeállításainkkal könnyen kifejezhetjük az egyéniségünket. A minimál stílus eleganciát és kiegyensúlyozottságot sugall; ehhez tökéletes lehet egy monokróm összeállítás néhány visszafogott ékszerrel kiegészítve. A nagy virágminták és geometrikus formák még mindig hódítanak; ha ilyen mintájú a szoknyánk, válasszunk hozzá egy egyszerű felsőt. Lehetünk hippisek, sportosak, latinosak, amilyenek csak szeretnénk. Talán most a legtrendibb a botanikai mintákkal díszített változat, ahol mindenféle levél- és virágminták jelennek meg. Akármelyik stílust is választjuk, igazán nőiesek lehetünk a nyár utolsó napjaiban is.

PM

Rovat: