szerda, 2017. december 13., Luca, Otília

Epres-rebarbarás clafoutis

Epres-rebarbarás clafoutis

Hozzávalók 4-6 személyre:

20 dkg eper

10 dkg rebarbara

125 g liszt

10 dkg cukor

1 citrom reszelt héja és leve

1 csomag vaníliás cukor

3 tojás

1 csipet só

3 dl tej

1 evőkanál vaj

A gyümölcsöket megmossuk, megszárítjuk és feldaraboljuk. Majd megszórjuk 5 dkg fahéjas cukorral, és legalább félórán keresztül állni hagyjuk. Közben a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a csipet sót, citrom reszelt héját, levét és a vaníliás cukrot. Majd hozzáadjuk a lisztet, és apránként hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük. Egy sütőformát kivajazunk, majd beleöntjük a gyümölcsöket, és ráöntjük a sűrű palacsintatésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-40 percig sütjük. A clafoutis széle picit ropogós, a közepe pedig krémes és rezgős lesz. Langyosan, fahéjas porcukorral megszórva a legjobb.

Rovat: