szerda, 2019. augusztus 21., Sámuel, Hajna

Elő a napszemüvegekkel!

Lehet színes vagy egyszerű, kicsi vagy nagy, kerek vagy szögletes. Kinek ne lapulna otthon pár darab napszemüveg a nyári holmijai között? Segíthet a vezetésben, vagány kiegészítő, ha jó a szemed, akkor is használod védelemre nyáron, és annyiféle kapható manapság, hogy mindenki talál olyat, ami neki jól áll.

Elő a napszemüvegekkel!

A napszemüveg is egy olyan darab, ami meghatározó eleme lehet az öltözködésünknek. Azon kívül, hogy jól mutat, elsődleges szerepe persze a védelem. Milyen szempontokat vegyünk figyelembe vásárláskor, ha valódi biztonságot szeretnénk szemeinknek a tűző nyári napokon? Az erős sugarak sajnos kárt tehetnek bennük, ezért keressük a „CE" és „UV szűrő" feliratokat, amik jelzik a szemüveg védelmi szintjét. Ha lehet, polarizált lencsét válasszunk. A nagyobb méret jobban eltakarja a szemet, a sporthoz választott darabok többsége pedig még oldalról is véd, így még nagyobb biztonságot jelent. Ha szeretnénk, akár a fényre fokozatosan sötétedő darabot is választhatunk. A napszemüveg is olyan dolog, amin nem szabad spórolni. Inkább gyűjtsünk egy kicsit, minthogy olyat vegyünk, ami inkább árt, mint használ.

Az aktuális trend könnyen népszerűvé tehet bizonyos formákat, fazonokat és színeket. De amellett, hogy divatosak vagyunk, hagyjuk érvényesülni a saját személyiségünket és stílusunkat. Úgyis látszódni fog a szemüvegen, ha csak azért vettük meg, mert a kedvenc sztárunk vagy legjobb barátnőnk is ilyet hord. Más ál jól a különböző típusú arcformákhoz. A kerek arcúaknak például előnyös lehet egy nagyobb méretű szögletes darab. Ovális arcformánál jó választás lehet egy sport- vagy wayfarer fazon. A szögletes arcúak az íves napszemüvegek között nézelődjenek, a szív alakúak pedig a felül szélesebbek között.  Legyen kényelmes, olyan, ami tényleg tetszik nekünk, és passzoljon az alkalomhoz, ahol viselni fogjuk. Nem minden darab használható például autóvezetéshez, és van, ami sporthoz, nyaraláshoz, mindennapi használathoz, bulihoz vagy elegáns alkalomhoz illik.

Milyen fazonok közül válogathatunk? Ott van a fiatalok körében népszerű nagy pilótaszemüveg; a rendkívül nőies, díváknak kötelező macskaszem fazon; a kis kerek „Lenon" szemüveg; az ovális lencséjűek; a praktikus sportdarabok; a mindenféle szögletes alakúak; színes műanyag vagy különleges keretűek; a klasszikus vagy az egészen „vad" darabok; a modern vagy retro; és a sor szinte végtelen. Nemcsak a fazonnal, kerettel, de a lencse színével is variálhatunk.

Nyaralás előtt ne csak a ruhatárunkat dobjuk fel, nézzük át a napszemüveg mellett az egyéb nyári holmijainkat is. Csajosabbnak fogjuk érezni magunkat a strandon vagy a tengerparton, ha passzol a szemüveg, a fürdőruha, a strandpapucs és -kendő, a kalapról és strandtáskáról már nem is beszélve.

PM

Rovat: