szerda, 2019. június 19., Gyárfás

Ékszermánia: csak nagy és színes legyen!

Valószínűleg minden nő érezte már úgy, hogy legszívesebben a fél ruhatárát lecserélné. Nem feltétlenül azért, mert már túl régi darabokkal van tele a szekrénye, hanem egyszerűen azért, mert ráunt bizonyos felsőkre, ruhákra. A kiegészítők, így az ékszerek is kiválóan alkalmasak arra, hogy más „megvilágításba" helyezzék a sokszor viselt darabokat. Különösen igaz ez idén, amikor a nagy és színes, mintás, virágos, bojtos nyakláncok, fülbevalók hódítanak.

Ékszermánia: csak nagy és színes legyen!

A több ebben az évben tényleg több – adták ki a jelszót 2017-re az ékszereket is készítő divatházak, vagyis minél feltűnőbb és excentrikusabb, annál trendibb. Az olyan feliratokat, mint például a  „love",  idén nem részesítik előnyben a tervezők, inkább virágmintákat, állatfejeket használnak díszítőelemként.

Ami a nyakbavalókat illeti, egyfelől újra divatosnak számítanak a nyakhoz simuló, szoros láncok (choker) – ezek készülhetnek valamilyen nemesfémből, de akár bársonyból is -, másfelől – akinek ez kényelmetlen viselet – bőséges a választék a több soros, szinte a dekoltázsig érő darabokból is, amelyet gyakran díszítenek apró kövecskék.

A fülbevalók talán az idei év legnagyobb sztárjai, ezek között találhatunk ugyanis rengeteg igazán feltűnő, kifejezetten nagyméretűt. Az etno darabok továbbra is hódítanak, emellett – ahogy a táskákon és egyéb ruhadarabokon is – a bojtok itt is megjelennek. Ugyanakkor kis holdacskás, szíves, csillagos vagy nyílvesszős fülbevalókat is talál a kínálatban az, aki a visszafogottabb stílus híve. Idén a hajunkba is tehetünk csillogó, látványos ékszert, így például virágkoszorút vagy akár koronát is!

A karkötők és a gyűrűk esetében szintén minden megengedett: lehet színes és egyszínű, fa vagy fém, decens vagy inkább a tekinteteket vonzó nagyméretű darab. A csuklónk kiemeléséhez azonban nem feltétlenül kell ékszert vásárolnunk, választhatjuk ugyanis a tetoválást is. A vékony láncszemeket vagy orientális mintákat utánzó tetkók ebben az évben különösen népszerűek, a fiatalok előszeretettel „viselik" ezt a fajta díszítést a karjukon önmagában vagy valódi karlánccal kiegészítve.

PM

Rovat: