szombat, 2018. július 21., Dániel, Daniella

Csokoládés répatorta

Erre az isteni finom, csokoládés répatortára egyszerűen nem lehet nemet mondani. Íme a recept hozzá!

Csokoládés répatorta

Hozzávalók

A torta alaphoz:

- 7 db tojás

- 20 dkg barnacukor

- 15 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt

- 10 dkg őrölt mandula

- 5 dkg kókuszliszt

- 5 dkg cukormentes kakaópor

- 23 dkg reszelt sárgarépa

- 3 ek kókuszzsír

- 1 narancs reszelt héja

- 1 tk fahéj

 

A krémhez:

- 300 g mascarpone sajt

- 150 ml tejszín

- 3-4 ek barnacukor ízlés szerint

- 100 g olvasztott étcsokoládé

- 100 g olvasztott tejcsokoládé

 

A csokimázhoz:

- 10 dkg margarin

- 10 dkg barnacukor

- 2 ek cukormentes kakaópor

- 1 ek tej

 

Elkészítés

A tortaalaphoz a tojásokat szétválasztjuk, majd a tojások fehérjét a cukorral vízgőz felett kemény habbá verjük. A tojások sárgáját, a tönkölylisztet, kókuszlisztet, a kakaót, a répát, a mandulát és a kókuszzsírt, reszelt narancshéjat, fahéjat összekeverjük, és végül a habbá vert tojásfehérjéket is óvatosan hozzáadjuk. Majd előmelegített sütőben megsütjük a tésztát, és ha kihűlt, kettévágjuk.

Közben a mascarpone sajtot a barnacukrot kikeverjük. A tejszínt és a csokoládét összemelegítjük vízgőz felett, és hagyjuk kihűlni. Ha langyosra hűlt, habosítsuk fel robotgéppel, adjuk hozzá a mascarpone alaphoz, és a krémmel töltsük meg a tésztát.

A csokimázhoz mindent beleteszünk egy lábasba, és addig főzzük, míg "hólyagosodni" nem kezd. 2-3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről és 5 perc hűlés után rákenjük a sütire.

 

Rovat: