kedd, 2019. június 25., Vilmos

Csinosítsd fel a táskádat

Lábujjgyűrű, nyelvpiercing, bokalánc… Csak néhány a régen még meglepőnek számító ékszerek közül. A klasszikus csecsebecsék mellett egyre többször üti fel a fejét egy-egy szokatlan trend, ami aztán szépen vagy elhalványul, vagy beleolvad a hétköznapi használatba. Egy időben például a mobil ékszerek voltak népszerűek, mostanában pedig a táskadíszek hódítanak.

Csinosítsd fel a táskádat

Talán azok örülnek legjobban ennek a trendnek, akik egyébként nem gyakran hordanak ékszert, talán az egyéniségük vagy valamilyen allergia miatt. Ezen túl nekik is lesz lehetőségük apró bizsukkal vagy értékesebb díszekkel feldobni a szettjüket. Egy jól megválasztott táskaékszer jól kifejezheti az egyéniségünket, és vidámságot is vihet a hétköznapokba.

A táskadíszek nagy divatjának most a legerőteljesebb képviselői a szőrös, bolyhos pomponok. Mindenféle színben, méretben lehet kapni őket, akár kombinálva más apró díszekkel is. Ha az utcán sétálunk, sokféle korú nő táskájáról köszön vissza ránk ez a trend. Hasonló népszerűségnek örvendenek még a bojtok, rojtok, amik nemcsak a táskánkon mutatnak jól, hanem fülbevalókon vagy nyakláncokon is. Ráadásul a színes bojtok remek őszi hangulatot árasztanak.

Aki nem kedveli a nagy pomponokat, de szeretné követni a divatot, a női ruha- és ékszerboltok kínálatában kedvére válogathat a visszafogott kis táskaékszerek közül. Lehet kapni elegánsat, bohókásat, állatosat. Készül kristályból, gyöngyökből, bőrből, műanyagból, fémből. De ha nem találunk kedvünkre valót, egy kis ügyeskedéssel a saját ízlésünkre formálhatjuk őket. Egy kisméretű fogóval és néhány darab ékszerkarikával variálhatjuk a díszeket. Sőt a legtöbb kulcstartó is alkalmas arra, hogy a táskánkat ékesítsük vele. Esetleg egy korábbi ékszerünkből is készíthetünk saját táskadíszt. A lényeg, hogy ízléses legyen, harmonizáljon a táskával és a szettünk többi darabjával is. A mérettel sem érdemes túlzásba esni, hiszen a kevesebb néha több.

Nemcsak lógós díszeket választhatunk. Az ismét népszerű kitűzőkkel a sapkánk, kabátunk mellett a táskánkat is tele tűzdelhetjük. Persze vigyázni kell, mert ha később levesszük, ott maradhat a tű nyoma. A kis kitűzők nagy előnye, hogy nagyon változatos mintákkal kaphatóak, így igazán alkalmasak az egyéniségünk vagy az aktuális hangulatunk kifejezésére. Ha meguntuk, könnyen lecserélhetjük egy másikra, ami jobban kedvünkre való. Az is pozitívum, hogy nem kell sokat költetünk egy kis stílusváltásra, elég egy olcsóbb kis kitűző. Akár utazás közben is beszerezhetünk pár ilyen apróságot, így évközben is velünk lesz az emlék.

PM

Rovat: