péntek, 2019. február 22., Gerzson

Csillogás a báli szezonban

Az egyházi naptár szerint Vízkereszttől Hamvazószerdáig tart a farsang időszaka, napjainkban azonban bizony még március elején is rendeznek bálokat. A télbúcsúztató rendezvényeket az elegancia, a pompára törekvés, a csillogás jellemzi, a hölgyek ebben az időszakban úgy tündökölhetnek, mint a régi bálok résztvevői.

Csillogás a báli szezonban

A különleges alkalmakra tartogatott ruhák végre előkerülhetnek a szekrényből februárban, a lányok, nők, asszonyok egy estére a hercegnő szerepébe bújhatnak. Persze ilyenkor is érdemes néhány szabályt betartani. A bálok továbbra is „megkövetelik" az elegáns megjelenést, tehát nem ajánlott túl átlátszó, nagyon kivágott, sőt nagyon hivalkodó ruhát felvenni. Emellett még fontos az összhang a ruha, a kiegészítők, a frizura, a smink, a táska és a cipő együttesében.

Ahogy az estélyi kiválasztásánál, úgy a sminknél is az eleganciának kell dominálnia. Harmonizálnia kell viselőjének egyéniségével, a ruha stílusával, az ékszerekkel. Ha csillogó flitteres a báli ruhánk, a sminkünk legyen szolid, azonban ha egy fekete estélyiben jelenünk meg, bátran használhatunk élénkebb színeket. Az estélyi sminknél nagyon fontos, hogy megfelelően előkészítsük a bőrünket. Egy peeling, egy masszázs, egy kis szoláriumozás ilyenkor kijár a hölgyeknek, de mindenképpen letisztított és hidratált bőr szükséges ahhoz, hogy arcunk egész éjjel tündököljön. A füstös smink sohasem megy ki a divatból, ez mindig drámai tekintetet kölcsönöz a hölgyeknek, és nagy előnye, hogy minden szemszínhez illik. Az a hölgy, aki elsősorban a száját szeretné hangsúlyozni, a báli szezonban bátran használja a vörös rúzst és árnyalatait. A hangsúlyos ajak érzéki, ehhez azonban natúr szemfesték illik.  Az alkalmi frizurákat, a kontyokat a szoros fésülés és a klasszikus stílus jellemzi, ötvözve a laza, buja hullámokból elkészített frizurákkal. A báli kontyoknál mindenképpen kell egy kis csillogás a frizurába: strasszok, elegáns hajtűk, gyöngyök.

Rovat: