vasárnap, 2018. december 9., Natália

Borvidékek Hétvégéje

A Borvidékek Hétvégéje igazi különlegesség a borszerető közönség számára. Egyedülálló módon, autentikus pincefalu környezetbe hozza össze a borvidéket és a bort szerető, tisztelő embereket.

Június 8-9-én megtelik a Monori Pincefalu a hazai és a környékbeli országok borvidékeinek borászaival, ételeiket bemutató éttermekkel, zenészekkel, táncosokkal, amatőr színjátszókkal, kézművesekkel, hogy az ismételten megrendezésre kerülő Borvidékek Hétvégéje rendezvény egy hangulatos és tartalmas hétvégét biztosítson az érdeklődőknek. Több kisszínpad áll majd a szereplők rendelkezésére, a főtérről pedig folyamatosan, kisvonattal szállítják a látogatókat fel a hegyre és onnan vissza.

Helyszín, időpont: 2013. június 8-9. Monor, Szent Orbán tér

A helyszínről:

A Monori Pincefalu Budapest közvetlen szomszédságában, a Gödöllői-dombság déli peremén helyezkedik el. A Kunsági borvidékhez tartozó területen a szőlőművelés és borászat több évszázados hagyománnyal bír, még ma is tartja magát a mondás, miszerint „nem is lehet igazi monori az, akinek nincsen szőlője a Hegyen”… Az elmúlt évek civil és önkormányzati összefogásának eredményeként, megújuló présházakkal, szőlőültetvényekkel találkozunk, új rendezvények születnek, és hangulatos sétára, túrázásra csábít az ország első borászati tanösvénye is. Monor határában országos összevetésben is egyedülálló, jelentős épített értéket is képviselő mintegy ezer présházat magában foglaló varázslatos pincefalu található.
 

Rovat: