szerda, 2017. december 13., Luca, Otília

Barackos krémes rizsfelfújt

Könnyű nyári krémes rizsfelfújt, ami ellenállhatatlan tud lenni a nagy melegben is. Friss barackkal és mentával még ízletesebb a desszert.

Barackos krémes rizsfelfújt

 

Hozzávalók 4 személyre:

- 0,5 kg őszibarack

- 15 dkg rizs

- 4 dl tej

- 2 dkg vaj

- 1 dl főzőtejszín

- 2 tojás

- 4 dkg cukor

- 1 zacskó vaníliás cukor

- 1 citrom

- só

- fahéj

- menta

Elkészítés:

A rizst forrázzuk le, majd sós, mentás vízben kezdjük el főzni alacsony lángon. Amikor a vizet magába szívta, távolítsuk el a menta levelet, majd öntsük rá a tejet, keverjük bele a vajat, és a tejszínt. Folyamatosan kevergessük, és addig főzzük, amíg a tejet is teljesen felissza.

A tojássárgákat a cukorral keverjük habosra, ízesítsük a citrom héjával, majd óvatosan forgassuk bele a fehérjéből vert kemény habot és a kihűlt tejberizst is. A massza felét öntsük egy kivajazott, zsemlemorzsázott jénai tálba, majd szórjuk rá a hasábokra vágott barackot, amit előtte fahéjas cukorba forgattunk. Végül a maradék masszát is öntsük a barackra.

Előmelegített sütőben 200 fokon, körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Díszítsük friss barackkal, baracklekvárral.

Rovat: